Het kiezen van geschikte tuinlampen.

De laatste jaren zijn er steeds meer mogelijkheden gekomen om een tuin sfeervol of juist praktisch te verlichten. De keuze in buitenverlichting is op dit moment dan ook enorm. Door de toename van het aantal modellen en stijlen, is er voor iedereen wel geschikte buitenverlichting te vinden. Zo kun je kiezen voor decoratieve verlichting of er juist voor kiezen dat de tuin goed wordt verlicht. Er kan natuurlijk ook een combinatie tussen diverse tuinlampen worden gemaakt, om zo de sfeer in de tuin precies te kunnen bepalen.

Tuinlampen in alle soorten en maten

Bij het kiezen van geschikte tuinlampen, is het belangrijk om over een paar zaken na te denken. Zo moet er worden stilgestaan bij de felheid van een bepaalde tuinlamp in combinatie met de plaatsing ervan. Zo is het bijvoorbeeld handig om een felle lamp bij de achterdeur te hangen maar is een minder felle lamp meer geschikt voor bij de buitentafel.

Daarnaast moet er worden gekozen tussen geschakelde tuinlampen of verlichting met een sensor. Geschakelde lampen worden ingeschakeld met een ‘ouderwetse’ lichtknop. Terwijl er ook buitenverlichting bestaat die aangaat wanneer er beweging wordt waargenomen. Vaak kan precies worden ingesteld voor hoelang en bij welke hoeveelheid licht de lampen inschakelen.

Buitenverlichting online aanschaffen

Net als bij ieder ander product, is er online een enorme keuze in buitenverlichting. Vaak is online shoppen voor tuinlampen zelfs goedkoper dan in de winkel. Interieurspecialist Buningh heeft een klein maar bijzonder assortiment als het gaat om buitenverlichting. Zo verkopen zij een buitenlamp die sprekend lijkt op een normale bureaulamp, behalve dan dat hij meer dan 2,5 meter hoog is.