Hoogwaardig kattenvoer voor je lieve kat

Kattenvoer: jouw favoriete huisdier topfit

Echte kattenliefhebbers weten het natuurlijk allang: een kat is een uniek, lief, eigenwijs huisdier. Je houdt van katten of je doet dat niet. En als baasje van zo’n uniek huisdier heb je natuurlijk ook heel wat te stellen met het beestje. Desalniettemin ben je natuurlijk gek op jouw kat en je wilt voor hem alleen het allerbeste. Natuurlijk geef je hem uitgebalanceerd kattenvoer zodat jouw favoriete huisdier heel lang topfit blijft. Want favoriete huisdieren zijn katten al heel lang. Ze werden zelfs ooit eens vereerd als goden. Nou ja, daar sta jij als kattenkenner ook niet echt van te kijken waarschijnlijk…

De kat: een goddelijke status

De relatie tussen mens en kat gaat heel lang terug. Rond 3000 voor Christus ging de Afrikaanse wilde kat zich steeds meer ophouden bij de graanschuren van de oude Egyptenaren. Daar wemelde het namelijk van de muizen en ratten dus het was makkelijk om zo hun kostje bij elkaar te jagen. De Egyptenaren gingen dat steeds meer waarderen. Zij zagen het nut wel in van een stuk minder muizen in de schuren. Ook toen al hadden de mensen nee zwak voor kittens. Die werden steeds vaker in huis genomen waardoor de wilde katten langzaam tam werden. Omdat de mensen de kittens voerden, bleven ze steeds vaker bij de mens rondhangen. In Egypte ging men zelfs zover om de kat een goddelijke status te geven. Iets wat menig kat waarschijnlijk helemaal terecht vond. De baasjes van deze pluizige goden rouwden als hun kat overleed. Ze werden gebalsemd en in houten kisten geplaatst. Inmiddels zagen de Grieken hoe nuttig die katten waren en ze stalen ze van de Egyptenaren. Zo kwam de kat in Europa.

Kattenvoer: hoe het begon

Het is leuk om te zien dat de relatie van de mens met de kat begon met voer. Wat ze in oude tijden aan de katten voerden vertelt het verhaal helaas niet. Maar elke katteneigenaar weet natuurlijk hoe belangrijk goed kattenvoer is. In het voer van tegenwoordig zitten allerlei voedingsstoffen om je favoriete huisdier gezond te houden. En mocht je katje toch iets onder de leden hebben dan is daar ook vaak speciale voeding voor te krijgen. En omdat we ons huisgenootje hetzelfde gunnen als onszelf, laten we hem natuurlijk ook af en toe eens lekker snacken. Net zoals we zelf doen. Maar dan wel met een verantwoord kattensnackje zoals kattenmelk en kattensnoepjes. Zo kun je er zeker van zijn, dat net als toen, jouw huisdier graag bij je is omdat je goed voor hem zorgt.

 

 

Snippet

De relatie tussen mens en kat begon 3000 voor Christus. De mens ging de kat voeren en toen bleef ons favoriete huisdier plakken. Ook nu is goed kattenvoer belangrijk.