​Muggenplaag bestrijden

Zoemende muggen in de slaapkamer of op het terras. Wakker worden met jeukende bultjes. Dat muggen vervelend zijn hoeven we niet te vertellen, en er zijn dan ook veel verschillende middelen om deze vervelende insecten te weren. Denk aan insectenhorren, citronella kaarsen, crèmes om in te smeren en insecticide (bijvoorbeeld sprays). Heeft u last van een muggenplaag? Heeft u zo ongeveer alles al geprobeerd maar blijven de muggen terugkomen? Pak het probleem dan aan bij de bron. Die bron ligt buiten.

Broedplaatsen van muggen

Muggen leven in de buurt van water. Ze leggen hun eitjes in stilstaand water, waar de muggenlarven tot volwassen muggen groeien. De bron van alle overlast ligt dus bij die broedplaatsen. In de tuin zijn er vaak talloze plekjes waar muggen hun eitjes leggen. Denk bijvoorbeeld eens aan:
-een regenton
-een volgelopen emmer of bloempot
-een vogelbadje
-de vijver
-het zwembad

Zelfs in een klein laagje water kunnen de muggenlarven al groeien. Heeft u één of meer van deze plekjes in de tuin? Heeft u last van muggenlarven in zwembad, vijver of andere plekken? Met een paar handige methoden kan men de groei van muggen voorkomen en muggenlarven doden. Kijk snel op:https://insect-free.eu/nl/Aquatain-AMF-