Vakkundige inbraakbeveiliging in Almere

Het beveiligen van een woning gaat doorgaans verder dan het beveiligen van de voordeur van je woning. Inbrekers kunnen immers ook via een achterdeur, of bijvoorbeeld via je ramen naar binnen komen. Reden genoeg om ook de beveiliging van je achterdeur nog eens kritisch te bekijken! Er zijn verschillende manieren om de achterdeur op een degelijke wijze te beveiligen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de deur van een cilinderslot voorzien is. Kies bij voorkeur voor sloten met twee of drie contactpunten in de deurpost. Op deze manier maak je het voor inbrekers lastiger om de deur open te breken. Dit vergroot de kans dat zij worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

Een goede beveiliging van een schuttingdeur

Naast een beveiliging van de achterdeur, is het raadzaam om ook de schuttingdeur van voldoende beveiliging te voorzien. Wanneer inbrekers zich immers achter de schuttingdeur bevinden, is de kans klein dat voorbijgangers ze opmerken. Zo kunnen de inbrekers in alle rust hun slag slaan. Een schuttingdeur kan beveiligd worden met een penslot. Dit is een relatief eenvoudig slot, die je zelf op de deur kunt installeren.

Naast pensloten kun je ook kiezen voor het gebruik van bijvoorbeeld een elektronische beveiligingscamera. Hang de camera aan de gevel van je woning, om inbrekers af te schrikken. Naast een elektronische beveiligingscamera kun je ook voor een goedkopere dummycamera kiezen.

Hulp bij het aansluiten van inbraakbeveiliging

Het plaatsen van een nieuw slot of het installeren van andere vormen van inbraakbeveiliging is vaak niet eenvoudig. Het is dan ook verstandig om hier de hulp van een slotenmaker voor in te schakelen. Een slotenmaker kan bijvoorbeeld een risicoanalyse van je woning en tuin maken. Met zo’n risicoanalyse wordt direct duidelijk waar de grootste beveiligingsrisico’s zitten. Op basis van deze analyse kan vervolgens een beveiligingsplan worden opgesteld om inbrekers buiten de deur te houden.