Hoe fleur je je tuin op?

Het wordt weer warmer weer, de zomer komt eraan en je krijgt de kriebels weer om de tuin in te gaan, maar hoe zorg je ervoor dat je tuin er mooi uit komt te zien? In deze tekst kun je een aantal tips verachten en de huidige trends.

Wat echt niet mag ontbreken in je tuin zijn bloemen en planten. Deze geven je tuin een vrolijke zomerse sfeer. Voor degenen die een keer wat anders willen dan de standaard bloemen en planten in de tuin zijn er allerlei mogelijkheden om mee te variëren. Je kan bijvoorbeeld kleine boompjes planten of wat kleine bloemetjes boven een tafel hangen.

Om de gezelligheid van binnen naar buiten te brengen kun je gebruik maken van vloerkleden, kussentjes en dekens. Leg bijvoorbeeld wat vloerkleden in verschillende kleuren en printjes over elkaar op de grond neer voor een leuk effect. Zet een paar leuke tuinkussens in de stoelen.

Door gebruik te maken van verschillende kleuren zal je tuin een vrolijkere uitstraling hebben. Kies dus niet voor alleen de standaardkleuren grijs, zwart en wit, deze kunnen je tuin een sfeerloze indruk geven. Gebruik dus verschillende tinten en kies bijvoorbeeld voor houten meubels en accessoires voor een natuurlijke sfeer.

Wat je tuin echt op kan fleuren zijn tuinbeelden. Tuinbeelden maken de tuin persoonlijk en dat is precies waar je naar op zoek bent. Met tuinbeelden in de tuin begint de buitenboel weer helemaal te leven!

Door je tuin regelmatig bij te houden zorg je ervoor dat het er netjes/verzorgd uit blijft zien. Dit is wat je wil natuurlijk, want een mooie verzorgde tuin biedt je veel meer ontspanning dan een slecht uitziende onverzorgde tuin.

Hopelijk helpen deze tips jou met het opfleuren van je tuin.