3 tuintips om de meerwaarde van je woning te vergroten

Een mooie tuin zorgt voor een mooie eerste indruk van een woning. Veel mensen onderschatten de toegevoegde waarde van een mooie tuin als ze het huis willen verkopen. Een goed onderhouden tuin kan er in sommige gevallen zelfs voor zorgen dat een bepaalde koop doorgaat. De tuin is toch een ruimte waar veel mensen waarde aan hechten. Wij geven je 3 tuintips om de meerwaarde van je woning te vergroten.

  • 1.Zorg voor een praktische inrichting
    Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen, is het verstandig om een praktische indeling te kiezen. Zorg voor een duidelijk zitplek, zonplek of speelplek. Op deze manier is er duidelijkheid over de functies die de verschillende delen van de tuin hebben. Voor potentiele kopers van een woning kan dit erg aantrekkelijk zijn. Vind je het moeilijk om zelf een tuin in te richten? Dan kan een hovenier je hier bij helpen. 
  • 2.Creëer extra woonruimte door veranda
    Een veranda zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van een mooie tuin. Regent het een beetje? Met een veranda hoeft dat geen reden meer te zijn om naar binnen te lopen. Onder een veranda zal je namelijk niks merken. Laat de veranda wel aanleggen door een verandaspecialist. Op deze manier zorg je voor een kwalitatieve veranda waar je nog een hele tijd van kunt genieten. 
  • 3.Kies milieubewust
    Als je een tuin gaat aanleggen, dan heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om een milieubewuste keuze te maken. Op deze manier kun jij je tuin duurzaam aanleggen. Als je bijvoorbeeld kiest voor hele sterke planten, dan hoef jij er in principe niks meer aan te doen. De natuur kan namelijk prima voor zichzelf zorgen. Probeer liever geen gebruik te maken van chemisch bestrijdingsmiddelen. Kies ook bijvoorbeeld voor mooie tuinlampen die werken op zonne-energie.