Bomen zijn weer helemaal terug in de tuin. Dat is ook niet zo gek, want ze staan enorm leuk. Daarbij zorgen ze voor een veilige plek voor verschillende soorten vogels, waardoor deze sneller in je tuin zullen vertoeven. Plant je een fruitboom, dan kun je later ook nog eens genieten van de heerlijke vruchten. Wij stelden daarom een lijstje met leuke fruitboompjes voor je op. Weet je niet goed welke boom bij jouw tuin past, of twijfel je over het planten en het verzorgen van de boom? Neem dan eens contact op met Habro Tuinen. Zij helpen je graag met het planten en onderhouden van de boom en de rest van je tuin.

  1. Appelboom

Aah appels, wie houd er eigenlijk niet van? Een appelboom is dan ook een geweldig leuke boom om in je tuin te zetten. Het is een makkelijke boom, die, wanneer deze eenmaal volwassen is, behoorlijk groot kan worden. Je kunt een appelboom echter ook goed snoeien, waardoor deze niet enorm groot wordt. Heb je maar ruimte voor slechts één appelboom? Plant dan een zelfbestuivende boom, zoals de Malus Domestica. Dan heb je geen andere boom nodig die de ene boom kan bestuiven en kun je toch genieten van een kleine appelopbrengst in het juiste seizoen. 

  1. Kersenboom

De kersenboom is een prachtige boom voor in de tuin. De boom bloeit vroeg, waardoor deze al snel kleur en bloem aan je tuin geeft. Prunus Avium Burlat is een goed ras, deze is namelijk zelfbestuivend. Kersen zijn vroeg rijp en vogels zijn er dol op. Als je het fruit dus zelf wilt houden, moet je erg goed opletten, of de boom beschermen met een net, zodat de vogels niet al je fruit opeten.

  1. Peerduo

Dit is een bijzondere boom, van deze perenboom kun je namelijk twee peren op één stam zetten, waardoor de bomen elkaar kunnen bestuiven. Op die manier ben je verzekerd van een goede opbrengst, zonder dat je een hoop bomen moet planten. 

  1. Pruimenboom

Heel veel soorten pruimen zijn geschikt voor in de tuin. Ook hier geldt: heb je weinig ruimte, kies dan voor een zelfbestuiver. Je kunt ook met je buren afspreken om allemaal één fruitboom te planten. Dan heb je een aantal bomen bij elkaar in de buurt staan en kunnen ze elkaar bestuiven. 

  1. Walnotenboom

Ik hoor je denken, een notenboom is geen fruitboom en dat klopt. Toch is een notenboom een goede optie voor in de tuin. Een walnotenboom is namelijk een zelfbestuiver en zorgt vaak voor een goede opbrengst walnoten. Daarbij zijn walnoten heerlijk en enorm gezond. Geen enkele reden om géén notenboom te planten dus.