Met de lente in het vooruitzicht is het belangrijk om je tuin lente proof te maken, dit kan je doen met behulp van mooie planten. We hebben in deze blog een aantal planten op een rijtje gezet die erg mooi kunnen zijn in je tuin. Er zijn erg veel verschillende planten op de markt maar we hebben hieronder de populairste vijf voor je verzameld. Het is erg leuk om je tuin te voorzien van mooie planten, hierdoor wordt alles wat vrolijker en kan je ook even tot rust komen in je tuin.

5 mooie planten voor in de tuin

Dit zijn de vijf populairste en mooiste planten van dit moment. 

  • Om te beginnen met de hortensia. Dit is een soort struik met kleuren, ze hebben de planten in allerlei verschillende kleuren waardoor er vaak wel voor iedere tuin een mooie kleur bij zit. 
  • Dan hebben we de lavendel, dit is een mooie paarse plant met een lekkere geur. Dit zijn planten die erg goed groeien in de zon en in de warmte. Deze plant is goed te combineren met andere planten. 
  • De klimplant, is een mooie plant die zeker goed kan dienen als een soort schutting voor als je meer privacy wilt hebben. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. 
  • Viooltjes, zijn erg vrolijke bloemetjes in veel verschillende kleuren. Je kunt ze makkelijk zelf planten en je kan het oppervlakte zo groot maken als je zelf wilt, omdat het kleine plantjes zijn heb je er aan aantal nodig om een groot oppervlakte te bedekken. 
  • Qua eetbare planten is de druivenplant erg populair, dit is een boompje waar druiven uit groeien. Deze kan je zelf opeten en daarom is deze plant zo populair.

Onderhoud

Om deze planten te onderhouden is natuurlijk goede verzorging nodig, dit kan je zelf doen maar je kan er ook voor kiezen om dit te laten doen. Dit kan je laten doen door Hovenier Hellevoetsluis of door Hovenier Maassluis, zij kunnen je helpen met het verzorgen van de planten en kunnen je tips geven voor hoe je zelf dingen kunt doen om de planten te verzorgen. Je kan afspraken maken met wanneer ze langskomen, dit kan maandelijks maar ook wekelijks als je dat fijn vindt.

Conclusie 

Het is erg fijn als je tuin er goed bij staat voor de lente, zodat je lekker in je mooie tuin kan genieten van het prachtige weer. Hovenier Hellevoetsluis en Hovenier Maassluis kunnen je hierbij helpen. Je kan het natuurlijk ook zelf doen maar met behulp van bijvoorbeeld Hovenier Hellevoetsluis of Hovenier Maassluis hoef je het niet zelf te doen en de hovenier kunnen je ook helpen met het onderhouden van je tuin. Is jouw tuin al klaar voor de lente?