5 nuttige tips & tricks voor zelf bouwen van uw blokhut

Heeft u een blokhut gevonden die u in uw eigen tuin wilt plaatsen, maar u weet niet zeker of u het zelf kunt bouwen? Maak je geen zorgen. Het monteren van een blokhut is een stuk makkelijker dan u misschien denkt! Voor veel mensen kan het bouwen van een tuingebouw een behoorlijke uitdaging lijken. Als je iemand bent die plezier heeft van #DIY-projecten met een middelmatige moeilijkheidsgraad dan zou u dit zonder problemen moeten kunnen doen. Als u besloten heeft om dit te doen, kijk dan eens naar deze vijf tips & tricks die u kunnen helpen bij het succesvol voorbereiden en bouwen van een blokhut.

1.      Bereidt de basis van de blokhut voor voordat u gaat bouwen

Het eerste en belangrijkste advies is om niet alles op het laatste moment te gaan doen. Op het moment dat u een bestelling heeft geplaatst, is het tijd om na te denken over de fundering van de blokhut. Is het mogelijk om op dezelfde dag van de bouw van de blokhut de fundering te bouwen? Dit kunt u natuurlijk proberen, maar dat raden wij niet aan. Als u ten eerste kiest voor bijvoorbeeld een betonnen fundering, dan heeft dit een bepaalde tijd nodig om te plaatsen. Ten tweede zal de bouw van de blokhut ook zeker enige tijd in beslag te nemen. Probeer dus het bouwproces op te splitsten in verschillende stappen, zodat u de nodige rustpauzes kunt nemen.

2.      Zorg ervoor dat u over alle middelen beschikt die u nodig heeft

Als u een blokhut koopt bij een toonaangevende tuinbouwfabrikant, dan ontvangt u een gedetailleerde bouwtekening en handleiding. Daarnaast ontvangt u ook enkele gereedschappen die u nodig heeft voor de bouw. Net als elk ander doe-het-zelf project vereist een blokhutconstructie ook enige voorbereiding en planning. Zorg er dus voor dat u bijvoorbeeld over een hamer en een waterpas beschikt. Op deze manier voorkomt u dat u zich tijdens het bouwproces naar een bouwmarkt of tuincentrum moet haasten.

3.      Vraag een vriend om hulp

Om het bouwproces gemakkelijk en soepel te laten verlopen kunt u een vriend (of meer) vragen om te helpen. Het zal een stuk makkelijker zijn als iemand u een handleiding of schroef kan aangeven of u helpt met boren. Als u tijdens het bouwproces problemen ondervindt, zijn daarnaast twee koppen slimmer dan één!

4.      Leg alle onderdelen gesorteerd klaar

Als de dag van de bouw is aangebroken, begint u met het lezen van de handleiding. Daarna gaat u verder met het klaarleggen en sorteren van alle onderdelen. Vanwege het feit dat u verschillende houten onderdelen ontvangt, kunt u op die manier gemakkelijker door het bouwproces lopen. Het is daarnaast ook aan te raden om de onderdelen op de volgende manier te sorteren: de onderbalken, de wandliggers, de dakdelen en de vloer- en isolatiematerialen.

5.      Houd u aan de handleiding die beschikbaar is gesteld door de fabrikant

Dit is iets wat verplicht is! Tijdens het monteren van de blokhut zult u waarschijnlijk een aantal struikelblokken tegenkomen. Blijf echter gefocust, en blijf de handleiding van de fabrikant volgen. Probeer niet een stap of een deel van de blokhut over te slaan. Alles wat in het pakket van de blokhut is inbegrepen, is nodig (tenzij anders vermeld). Als u een deel van het proces overslaag, komt de houtstructuur er niet uit zoals bedoeld is.

Zou het niet geweldig zijn om zelf een blokhut te bouwen? Als u nog steeds op zoek bent naar een blokhut, ontdek dan het blokhuttenassortiment op www.woodpro.nl