Helaas kunnen muizen een ware plaag vormen. Veel bewoners kunnen daar wel over meepraten. Gelukkig kun je wel weer van muizen af komen, maar het bestrijden van muizen is toch vaak weer een lastige klus. Om die klus iets te vergemakkelijken, hebben we enkele tips op een rijtje gezet waarmee het eenvoudiger wordt om muizen weg te krijgen. We zullen er vijf bespreken.

1. Neem een kat

De beste manier om van muizen af te komen, is door een kat aan te schaffen. Katten laten een geur achter die muizen maar al te goed zullen herkennen, waardoor ze er niet eens over zullen nadenken om bij de kat in de buurt te komen. De kans dat muizen überhaupt de woning binnen zullen komen, is daarmee al erg klein geworden. En mochten ze dan toch binnen komen, dan is de kans groot dat de kat ze kan vangen.

Let wel op dat je niet louter een kat koopt om muizen te verdrijven. Koop enkel een kat als je echt bereid bent om twintig jaar voor het dier te zorgen en overweeg eens om er een uit het asiel te halen.

2. Leg muizengif neer

De tweede tip is het neerleggen van muizengif. Het voordeel van gif is dat de muis het mee zal nemen naar het nest, waar hopelijk de hele familie ervan eet zodat u direct van de hele muizenplaag af bent.

3. Zet een muizenval

Optie drie is het plaatsen van muizenvallen. De muis wordt gelokt door bijvoorbeeld een stukje kaas of een beetje lokvoer en zal door de klem worden verplet. De muis sterft ogenblikkelijk. Let wel op dat u regelmatig checkt of er een muis vast zit, om te voorkomen dat er maden in het kadaver komen.

4. Zet een kooi neer

Voor wie de muizenval iets te vies en dieronvriendelijk vindt, is een kooi ook nog een optie. De muis wordt levend opgesloten en kan weer in de natuur worden uitgezet. Vergeet niet regelmatig te kijken of er een muis vast zit, om te voorkomen dat de muis wordt uitgehongerd.

5. Schakel een professional in

De laatste tip is de tip voor als u er echt niet meer zelf uit kunt komen. Overweeg dan om een professional in te schakelen. Vaak hebben ervaren bestrijders veel ervaring met het verdrijven en bestrijden van muizen, waardoor het hen wel kan lukken om de muizen weg te krijgen.