Temperaturen onder het vriespunt met ijs en sneeuw vergt een aantal aanpassingen om nog plezier te hebben van je tuin tijdens deze koude periode van het jaar. In dit artikel hebben wij 5 tips voor het winterklaar maken van jouw tuin op een rijtje gezet. Lees hieronder onze 5 tips.

Tip: Abonneer voor meer tuin en wooninspiratie op het VT wonen tijdschrift. Dit leuke tijdschrift staat vaak vol met leuke en handige tips op het gebied van wonen en tuinieren. Via Proefabonnementkrant.com/vtwonen/ kan je direct een goedkoop proefabonnement afsluiten.

Haard of terrasheater

Wil je tijdens de winter nog gebruik maken van je tuin? Dan mag een haard of terrasheater niet ontbreken om enigszins comfortabel in de tuin te zitten met een warme bak koffie of chocolademelk en een kleedje.

Zorg voor de vogels

Vogels kunnen in de winter wel voer gebruiken. Daarnaast is het bijvoeren van de vogels ook gewoon erg leuk omdat je continu andere vogels spot bij de vogelbollen of netjes pinda’s. In een vogelhuisje brengen vogels ook graag de koude nachten door.

Buitenkraan

Heb je een buitenkraan? Dan is het belangrijk om deze af te sluiten. Tap de kraan af en laat de kraan leeglopen, dit zorgt ervoor dat de leidingen met water niet kunnen bevriezen. Vorstschade zit je natuurlijk niet op te wachten, voorkom dit dus door bovenstaande tip.

Steunen voor de planten

Sommige planten hebben ondersteuning nodig als het vriest. De stelen kunnen vaak geen sneeuw op het blad dragen wat kan leiden tot geknakte stelen of hangende planten. Een aantal steunen plaatsen kan dit voorkomen.

Plant bollen

Wil je mooie bloeiende bollen in de tuin tijdens het voorjaar? Dan kan je tot de eerste week van December bollen planten.