Om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk om de beveiliging van je woning regelmatig na te (laten) kijken. Het komt geregeld voor dat woningbezitters de sloten jaren laten zitten, zonder deze te laten onderhouden of te vervangen. Dit maakt dat woningen soms erg kwetsbaar zijn voor het dreigende gevaar van inbrekers. Wij spraken met een specialist op het gebied van sloten vervangen in Oss, die ons meer kon vertellen over de noodzaak van het aanscherpen van de beveiliging binnen woningen. Deze slotenmaker waarschuwt dat inbrekers steeds meer en steeds vaker geweld gebruiken om een woning binnen te kunnen komen.

Nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen

Een goede beveiliging van je woning en tuin begint bij het gebruik van de juiste sloten. In de tuin is het bijvoorbeeld belangrijk om ook de schuttingdeur te beveiligen. Wanneer een inbreker achter de schutting weet te komen, kan de inbreker in alle rust z’n gang gaan. De kans is immers klein dat de inbreker wordt opgemerkt. Naast goede sloten op de schuttingdeur, is het verstandig om voor cilindersloten op de deuren in huis te kiezen. Let bij de aanschaf van nieuwe cilindersloten goed op de aanwezigheid van het PKVW- of SKG-keurmerk. Zo weet je zeker, dat de sloten van een hoge kwaliteit zijn!

Een camera aan de gevel van je woning

Hoewel goede sloten een degelijke basis vormen van je huisbeveiliging, zijn er andere mogelijkheden om je huis en tuin te beveiligen. Hang bijvoorbeeld een elektronische beveiligingscamera aan de gevel van je woning. Met zo’n camera wordt de pakkans groter en schrik je inbrekers vaak op voorhand al af. Zij vinden het immers niet prettig om tijdens hun inbraak gefilmd te worden. Ook een dummycamera, een model die geen beelden opneemt, kan inbrekers al afschrikken.