Het duurt niet lang meer of de bladeren vallen weer van de bomen. Wanneer je een zwembad in je tuin hebt, loop je kans op veel blad in het water. Heb je geen zin om alle blaadjes met een schepnet uit het bad te vissen? Kies dan voor een zwembadoverkapping! Op die manier voorkom je eenvoudig dat er allerlei blad in het zwemwater terecht komt.
Een zwembadoverkapping heeft diverse voordelen. Zo blijft het water in het zwembad lekker fris en daarnaast houdt het water ook een betere temperatuur. Dankzij de overkapping koelt het water veel minder snel af en kun je ook in het najaar nog heerlijk genieten van je zwembad. Er zijn diverse mogelijkheden als we het hebben over een overkapping:

Bouw de overkapping zelf
Voor deze optie hoef je uiteraard het minst diep in de buidel te tasten. Ben je een beetje handig, dan zoek je alle benodigde materialen zelf uit in een van de bouwmarkten en monteer je de overkapping zelf. Zie je dit helemaal niet zitten, maar kies je liever toch voor een wat goedkopere oplossing? De zwembadoverkapping is hoogstwaarschijnlijk ook wel tweedehands aan te schaffen. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats. Is het voor jou niet echt noodzakelijk om overkapt te zwemmen, maar wil je vooral het zwemwater schoon houden? Neem dan afdekfolie. Dan ben je voor zo’n 100 euro al klaar. Ook dan heb je echt geen last van blad in het water.

Types en modellen
Bekijk van te voren goed welke overkapping het beste past bij jouw zwembad. Als je het fijn vindt dat er rondom het bad veel ruimte over blijft, kun je het beste een wat hogere overkapping nemen. Als je het juist belangrijk vindt dat je zoveel mogelijk uitzicht op de tuin houdt, neem dan een wat lagere zwembadoverkapping. Daarnaast is bij een houten zwembad een houten overkapping erg mooi. Staat bij jou duurzaamheid hoog in het vaandel? Neem dan liever een aluminium zwembadoverkapping. Er is van alles mogelijk!