Houten tuinmeubilair

 

Nu het mooie weer er weer aankomt, kan het buitenseizoen weer beginnen! Bij veel gezinnen wordt het buitenmeubilair weer uit de schuur gehaald. Veel gezinnen zullen er dan ook achter komen dat het niet meer in de staat verkeert waarin ze het buitenmeubilair in de schuur hebben achtergelaten voor de winter. Houten buitenmeubilair kan erg mooi zijn, mits het goed wordt onderhouden. In dit artikel zullen de stappen worden besproken om het buitenmeubilair in een goede staat te houden.

 

Stap 1: Maak de tuinmeubelen schoon met een zachte borstel

Door een zachte borstel te gebruiken beschadigd het hout niet. Met een harde borstel is het goed mogelijk dat er krassen in het hout komen die niet meer weggaan. Gebruik ook geen hogedrukspuit! Er zit een beschermlaag in het hout die daardoor weg kan worden gespoten.

 

Stap 2: Smeer de meubels in met een dikke laag tuinmeubelolie

Smeer met een zachte borstel de tuinmeubelolie op het meubilair. Met deze olie komt er een mooie basis op het meubilair waardoor de verf of beits vervolgens beter kan hechten.

 

Stap 3: Gebruik houtreiniger

Trek eerst goede handschoenen aan voordat je dit product gaat gebruiken. Je wil dit liever niet op je handen krijgen! Vervolgens moet je de houtreiniger aanlengen met water. Dit verschilt per houtreiniger dus kijk goed op de gebruiksaanwijzing.

 

Stap 4: Gebruik de beits

Met behulp van een goede beits kan het verschil in onderhoud worden gemaakt. Buitenbeits bestaat in vele soorten. Zo is er speciale houtbeits die gebruikt kan worden voor houten tuinmeubilair. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in soort tuinmeubilair. Breng deze beits aan met een goede stevige kwast. Zorg van te voren wel dat de losse haren uit de kwast zijn verwijderd. Anders blijven er haren in de beits plakken!

 

Met deze tips moet het iedereen lukken om het houten tuinmeubilair weer in shape te krijgen. Veel succes!

 

Afbeeldingsresultaat voor houten bankje\