Deze blog staat in het teken van de prachtige citrusboom. En wat is nu frisser en fruitiger dan bijvoorbeeld een citroen? Alleen al het gele uiterlijk van de citroenen zorgen voor een fris effect op je terras- of balkoninrichting. Zonnetje erbij en je bent vrolijk in no time. Laat de lente maar komen! En dat ze makkelijk zijn in de verzorging, is ook al zo fijn. In dit artikel is de aandacht daarom helemaal op hen gevestigd.

 

Eenvoudig online bestellen

Dacht je dat het lastig is om zo’n boompje in je tuin te halen? Helemaal niet. Een citrusboom online bestellen en laten bezorgen is ontzettend eenvoudig. Kies jouw gewenste maat, bestel online en binnen een week wordt deze bij jou in de tuin bezorgd! Eventueel met aanplantservice, waardoor je zelf niets hoeft te doen.

 

Citrusboompjes voor een en al vrolijkheid

Citrusboompjes kenmerken zich door een stevige stam met daarop een prachtige – brede! – groene kroon. Aan die ‘kroon’ van bladeren groeien de citrusvruchten. Hoe meer vruchten het citrusboompje krijgt, hoe kleurrijker de tuinplant in de breedte wordt. Hoe vrolijk wil je het hebben?!

 

Citrusboompjes: je eigen oranjerie

Oorspronkelijk komen citrusboompjes uit Zuidoost-Azië, waar deze tuinplanten erg populair waren onder koningen en mensen van adel. Omdat deze tuinplanten niet tegen temperaturen onder de tien graden kunnen, werden ze bewaard in een vorstvrije ruimte. Nog steeds staan die ruimtes bekend als oranjerie. Een leuk alternatief is de Sinaasappelboom (Citrus sinensis).

 

Verzorgingstips

Zoals gezegd, kunnen citrusboompjes niet tegen temperaturen onder de tien graden. Beneden die temperaturen kun je ze het beste nog even binnen laten staan. Zodra het warmer wordt, kunnen ze naar buiten. In oktober of november, wanneer de temperaturen dus weer omlaag gaan, zet je je citrusboompje binnen om te overwinteren. Dit kan in je eigen oranjerie, in een kas(je) of in een vorstvrije schuur. Belangrijk is dat hij in ieder geval voldoende daglicht blijft krijgen. Citrusboompjes houden namelijk van een plekje met veel licht, waarbij ze zelfs de voorkeur geven aan de volle zon. Ook houden ze ervan om regelmatig water te krijgen.

 

Interieurtip: worden de blaadjes van je citrusboompje geel? Dan geef je waarschijnlijk te veel water. Geen nood! Dit voorkom je voortaan door een gaatje in de bodem van de pot te maken of onderin de pot een laagje hydrokorrels te stoppen. Het overtollige water kan zo eenvoudig wegvloeien.