Een carport is een overkapping waaronder men een auto kan parkeren, waarbij de auto tot op zekere mate beschermd blijft tegen verschillende weersinvloeden zoals regen en hagel. Het verschil tussen een carport en een garage is dat bij een garage het bouwwerk geheel dicht is en bij een carport de zijkanten geheel of gedeeltelijk open zijn gelaten. Het voordeel van een carport is dat door het ontbreken van wanden de bouwkosten over het algemeen lager zullen uitvallen dan bij een garage.

In dit artikel vertellen we je welke 3 carport overkappingen tot de top 3 carports van 2017 behoren.

1. Carport Tuindeco (enkel of dubbel)

Op de eerste plaats komen de standaard carport overkappingen van het merk Tuindeco. Dit milieuverantwoorde merk produceert carports die voor meer comfort zorgen in jouw tuin. Deze carports bieden namelijk een ideale plek om jouw auto, motor, fietsen en andere spullen onder te plaatsen en optimaal te beschermen tegen ieder weertype.

De Tuindeco carport overkappingen, waarbij je varianten hebt voor één of twee auto’s, vinden wij de beste vanwege volgende voordelen:

  • Deze zijn gemaakt van de beste kwaliteit onbehandeld gevingerlast vurenhout;
  • Het hout is FSC, PEFC en SVLK/V-Legal gecertificeerd;
  • De stevige constructie;
  • De extra verstevigde staanders en liggers;
  • Ze zijn gemakkelijk op te bouwen aan de hand van de opbouwbeschrijving;
  • Ze worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen;
  • De carports bieden veel opties.

2. Weka Carport 607

Op de tweede plaats in de top 3 beste carports van 2017 komt de Weka Carport 607. De Carport 607 is een ideale carport overkapping voor jouw auto. Deze carport is voorzien van een extra opbergruimte, waardoor je op een comfortabele manier toegang hebt tot al je andere spullen zelfs wanneer er een voertuig onder de carport staat geparkeerd. Deze ruimte is tevens goed te gebruiken als garage voor jouw fiets of motor. Naast de ruime opbergruimte heeft de Carport 607 als groot voordeel dat het hout FSC-gecertificeerd is en onder keteldruk is geïmpregneerd. Dit zorgt voor extra duurzaamheid en stabiliteit.

 

3. Tuindeco Carport met zadeldak

We eindigen de top 3 met wederom een carport van het merk Tuindeco, namelijk de basis Tuindeco Carport met zadeldak. Deze carport heeft een afmeting van 400×600 cm, met staanders van 12x12x220 en een doorrijhoogte van ongeveer 212 cm. Als dakbedekking heeft deze carport dakshingles in de kleuren rood, groen of zwaar.

Met behulp van de juiste beits kun je deze carport zelfs een nog langere levensduur geven. Door de sterke grenen Midden-Europese materialen ben je er zeker van dat jouw auto en andere spullen goed beschermd blijven tegen alle natuurelementen!