De lente komt er weer aan en dat betekent dat we allemaal weer meer tijd in onze tuin en op ons balkon gaan doorbrengen. Hartstikke leuk en lekker natuurlijk, maar is jouw tuin al lenteproof? In 2021 zijn er nieuwe tuintrends bijgekomen en deze nieuwe trends worden hier benoemd. Lees dus snel verder als jij benieuwd bent naar de tuintrends van aankomende lente en zomer.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is iets wat steeds belangrijker wordt en dat zien we terug in de tuin. Natuurlijk is de tuin al groen, maar naast wat planten wegzetten in jouw tuin kan je nog wat meer doen om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan het maken van biodiversiteit in jouw tuin. Je doet dit door planten van Warentuin weg te zetten waar bijen en vlinders op af komen en door gebruik te maken van milieuvriendelijk materialen en het hergebruiken van (regen)water wat je opvangt door regentonnen te plaatsen in je tuin. 

Een extra leefruimte

De temperaturen in Nederland worden elk jaar weer wat hoger. Hierdoor kunnen we vaker genieten van de tuin. Deze tuintrend is daardoor ontstaan. Door deze ontwikkeling gaan we onze tuin namelijk steeds vaker zien als een tweede woonkamer. We nemen onze huiselijke stijl en comfort van binnen ook mee naar buiten. Zo zie je steeds meer buitenkeukens en overkappingen met loungesets erin. Je creëert hiermee een extra leefruimte in jouw tuin, waardoor je nog meer zal gaan genieten van de buitenlucht. 

Daktuinen

We zijn onszelf steeds meer bewust van de positieve invloed van groen op ons klimaat. Vandaar dat daktuinen dit jaar weer populairder zijn geworden. Wanneer je geen tuin hebt, biedt een daktuin de perfect oplossing! Door slimme constructies en lichtgewicht materialen te gebruiken, wordt er bij het aanleggen van een daktuin steeds meer mogelijk. In plaats van een daktuin kan het ook zijn dat je een balkon tot je beschikking hebt. Hier kun je ook wat groene planten wegzetten en een lekkere loungeplek maken om de huiskamer trend door te trekken.