Druivenranken in je tuin

Je tuin is een fijne plek om te relaxen tijdens de warmere dagen van het jaar. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer met deze plek doen. Plaats speeltoestellen voor je kinderen, zodat zij hun eigen privé speeltuin hebben. Of reserveer een mooie plek om een moestuintje te maken voor het verbouwen van je eigen groente en fruit. Wil je eens een keer iets anders kweken dan tomaten, komkommers en kruiden? Gooi het dan over een andere boeg en plaats een aantal druivenranken in je tuin.

De hoogte in

Druiven groeien het best op een plek waar ze veel zonlicht vangen en waar geen sprake is van stilstaand water. In dit geval is het dus verstandig om de druivenranken te bevestigen tegen een stevige muur waar de zon op schijnt. Bijvoorbeeld de muur van je bijkeuken of een andere stevige plek zoals een kant van een prieel als je deze in je tuin hebt. De druivenranken kunnen flink groeien, geef ze daarom wat extra ondersteuning door middel van een steunstok of een raster. Zorg ook dat als er regen is gevallen, het water goed afgevoerd wordt van deze plek en niet in een dikke laag blijft liggen. Anders krijg je snel last van schimmel op de druiven en dat is natuurlijk zonde.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/paarse-druiven-wijngaard-napa-valley-553462/

Welke grond gebruik je?

Natuurlijk hebben de druivenranken ook een stevige basis en voeding nodig. Daarom is het belangrijk dat je ook goed kijkt naar de grond waar je deze plant plaatst. Een te stevige, vaste ondergrond is dit geval niet heel erg geschikt. Het water blijft namelijk te lang in deze grond zitten en net als de plant zelf kunnen de wortels niet goed lang tegen een te natte ondergrond. Het meest ideale is een ondergrond met een vruchtbare bodem waar de wortels constant voeding uit kunnen halen zonder last te hebben van vocht. Een humusrijke zandgrond is zeer geschikt. Daarnaast is het ook verstandig om meer informatie op te zoeken over de zuurgraad van bepaalde grondsoorten. Wanneer er sprake is van een te hoge zuurgraad kan je dit oplossen door kalk over de grond te strooien.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/druiven-bos-vruchten-bedrijf-oogst-690230/

Druivenranken kopen

Het is niet heel lastig om druivenranken aan te schaffen. Deze vind je bij veel tuincentra, maar druivenranken online kopen is natuurlijk ook mogelijk. Dan worden deze binnen korte tijd bij jou thuisbezorgd. Ga je voor het eerst aan de slag met druivenranken poten en kweken? Zorg dan dat je deze aankoop doet bij een specialist. Deze kan je gelijk allerlei essentiële informatie geven, zodat jij de plant goed kan verzorgen.