Het kiezen van het perfecte vloerkleed voor de kinderkamer kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende kleuren en ontwerpen om uit te kiezen, hoe weet je nu welk tapijt geschikt is voor de kamer van jouw kind? In deze gids bespreken we enkele van de belangrijkste factoren waarmee  rekening moet houden bij het kiezen van een tapijt voor de kinderkamer. We zullen ook tips geven over hoe je het perfecte vloerkleed voor jouw specifieke behoeften kunt vinden. Dus of je nu op zoek bent naar een zacht en knus vloerkleed voor je baby of iets dat bestand is tegen urenlang spelen, deze blog helpt!

Soorten vloerkleden voor de kinderkamer

Er zijn veel verschillende soorten tapijten op de markt, van synthetisch tot wol en alles daartussenin. Welk type vloerkleed jij kiest, hangt af van je behoeften en voorkeuren.

  • Als je op zoek bent naar een zachte en knusse optie, zijn wollen tapijten een goede keuze. Ze zijn ook hypoallergeen, waardoor ze ideaal zijn voor kinderen met allergieën.
  • Synthetische tapijten zijn een andere populaire optie voor kinderkamers. Ze zijn vaak goedkoper dan wollen tapijten en gemakkelijker te onderhouden. Ze kunnen echter minder duurzaam zijn en misschien niet zo comfortabel voor je kind om op te spelen.
  • Als je op zoek bent naar een meer duurzame optie, zijn jute of sisal tapijten een goede keuze. Deze tapijten worden vaak gebruikt in druk belopen ruimtes zoals gangen en woonkamers. Ze zijn krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken.
  • Als je een hardhouten vloer hebt, kun je een vloerkleed met een antisliplaag overwegen. Zo is je kind veilig wanneer hij of zij op de vloer speelt.

Hoe kies je de juiste maat

Het volgende waar je aan moet denken is de grootte van het vloerkleed. Je wilt er zeker van zijn dat het groot genoeg is voor de kamer van je kind zonder te klein of te groot te zijn. Je wilt er ook zeker van zijn dat er genoeg ruimte overblijft voor je kind om op te spelen. Het is slim om eerst de kamer op te meten, en dan een vloerkleed te kiezen waar nog aan elke kant van de kamer wat ruimte overblijft.

Neem je kind mee in de beslissing

De meeste kinderen, behalve als ze nog heel jong zijn, hebben al een uitgesproken persoonlijkheid. Daarom is de grootste tip die we kunnen geven voor het kiezen van een vloerkleed voor de kinderkamer om je kind mee te nemen in de beslissing. Je kind is namelijk degene die het het meest gaat zien, en er het meest mee doet! Op deze manier weet je zeker dat je kind het vloerkleed in de kinderkamer mooi vind, en deze ook niet gaat proberen een ‘make-over’ te geven.