Op het gebied van tuinen zijn er diverse trends maar er zijn ook stijlen die altijd blijven, zoals de landelijk wonen stijl.

Iedereen kent de landelijke stijl op het gebied van interieur maar de aandacht voor tuinen is soms ver te zoeken, erg jammer want een mooie tuin geeft een extra dimensie aan je wooncomfort. Kies je voor een groene tuin, een moestuin of een bestrate tuin? Er kunnen een hoop keuzes gemaakt worden.

Landelijk wonen en de landelijke tuin sluiten goed op elkaar aan. Deze tuinen hebben een klassieke uitstraling en er worden verschillende materialen gebruikt. Deze stijl is verre van strak en modern, al wordt er wel gespeeld met oude en nieuwe materialen zodat er een eigentijds tintje wordt toegevoegd.

Klimop wordt erg veel gebruikt gebruikt in de landelijke tuin, deze geeft een prettige groene uitstraling. Groene hagen worden sowieso graag gebruikt, houdt hierbij ook rekening met de ligging van de tuin. Niet alle soorten hagen zijn geschikt voor elke tuin. Buxus is een plant die eigenlijk niet mag ontbreken in deze tuin. De Buxus blijft in de winter ook gezellig groen en is in allerlei vormen te snoeien.

De verhouding van materiaal gebruik is in deze tuinen in balans, niets lijkt te overheersen. Daarmee is het niet gezegd dat er geen gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld klinkers of tegels. Oude waaltjes worden erg graag gebruikt in dit type tuin, bijvoorbeeld in combinatie met grote hardstenen tegels. Misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt maar het effect is erg warm en complimenterend.

Het voordeel van dit type tuin is dat deze lange tijd mee kan en verschillende trends naast zich laat liggen. Een tuin aanleggen of aanpassen is helaas niet goedkoop en daarom is het verstandig om niet te kiezen voor een stijl of beplanting die erg trendgevoelig is.