Als je van plan bent om een nieuwe tuin aan te leggen, dan kom je voor verschillende keuzes te staan. Denk hierbij aan de inrichting van je tuin. Afhankelijk van de grootte van je tuin is er een plan op te stellen. De inrichting, en dan bedoelen we niet het meubilair, maar echt de basis van je tuin, heeft de nodige aandacht nodig. Als die klopt, kun je een stap verder gaan en over dat tuinmeubilair na gaan denken. Belangrijk is dat de basis klopt.
Van belang is in elk geval om als eerste de indeling van het oppervlakte te bepalen. Aan de hand daarvan kun je verder borduren. Het lastigste deel misschien wel, want wordt het steen of gras wat je in je tuin wilt hebben?
Steen, marmer of beton staan garant voor een zeer makkelijk onderhoud, bovendien oogt het strak en modern, maar een gazonnetje heeft ook vele voordelen. Zet de voor- en nadelen op een rijtje en vergeet daarbij je eigen wensen of die van je gezin niet.

Waarom zou je gras nemen en waarom steen?

Wat je veel ziet is dat er een combinatie gemaakt wordt van gras en steen. Gras wordt als hoofdbestandsdeel gebruikt. Het is natuurlijk en vooral met kinderen ideaal.
Steen daarentegen is zeer makkelijk te onderhouden, waardoor je het steeds vaker in tuinen ziet liggen. Dergelijke tuinen worden dan opgefleurd met hoge bloempotten, zodat er toch voldoende kleur in de tuin te zien is. Vooral tweeverdieners en ouderen kiezen voor deze optie.

Waarom dan gras? Gras is en blijft zeer natuurlijk. Het ruikt heerlijk als het geregend heeft. Is duurzaam en zodra de zon doorbreekt is er aangenaam op te zonnen. Bovendien doet een tuin gezelliger aan als er gras in ligt. Gezonder ook en niet geheel onbelangrijk, bij veel regen, kan het regenwater weglopen.
Gras hebben in de tuin is dus eigenlijk heel belangrijk.

Tip: Een combinatie van gras en steen houdt de boel gezond. Daarnaast is het fleuriger, gezonder en er is met de opzet te spelen, zodat het onderhoud van het gazon minder pittig uitpakt.