Heb je een grote tuin maar weet je niet wat je er moet laten groeien? Waarom plant je geen fruitbomen? Je kunt bijvoorbeeld pruimenbomen kopen en in je tuin planten. Het planten van fruitbomen in de tuin heeft verschillende voordelen. Bomen kunnen niet alleen elk jaar lekker en vers fruit produceren, maar ze kunnen ook dienen als schaduw. Het planten van bomen kan je ecologische voetafdruk verkleinen. Dat komt omdat de bomen CO2 uit de atmosfeer kunnen opnemen. Het kan ook schone zuurstof afgeven. Maar, wat voor soort bomen moet je in je tuin laten groeien? Hier zijn enkele bomen die je in je tuin kunt laten groeien om fruit te produceren

Een pruimenboom planten

Pruimenbomen zijn er in een grote verscheidenheid aan soorten. Deze boom heeft maar weinig onderhoud nodig. Ongetwijfeld zijn veel huiseigenaren geïnteresseerd in het kweken van pruimenbomen in de tuin. De beste tijd om pruimenbomen met blote wortel te planten is in het vroege voorjaar of de late winter. Om de groei van de pruimenboom op peil te houden, moet je hem regelmatig water geven. Daarna moet je de bomen snoeien om ze te beschermen tegen ziekten en plagen. Daarnaast moet je de pruimenboom één keer per jaar bemesten. Je moet echter voorkomen dat de bomen worden bemest wanneer ze fruit gaan produceren.

Een appelboom planten

Een ander soort fruit dat je in je tuin kunt laten groeien, is de appel. Deze boom kan je voorzien van heerlijke vruchten. Je realiseert je misschien dat vers fruit erg duur kan zijn. Je zult dus tevreden zijn als je de appels die je zelf kweekt kunt eten. Wanneer de appelbomen het fruit produceren, kun je de appels direct plukken. Hierdoor geniet je van de verse appel die meer vitaminen bevat. Bovendien, wanneer je het fruit zelf kweekt, kun je ervoor zorgen dat het fruit biologisch is. Je kunt de planten onderhouden door biologische producten te gebruiken. Je kunt dus de kwaliteit van het fruit garanderen, omdat het vrij is van kunstmest of pesticiden.