Als het goed is zit je huis vol met spullen: maar wat zijn nou écht handige spullen om te hebben? Dit is ook erg handig om te weten als je bijvoorbeeld gaat verhuizen en helemaal opnieuw wilt beginnen. Bekijk hieronder de tips voor handige spullen van Kortpack.

Om te beginnen: de basics

Stel dat je tijdelijk ergens gaat wonen, wat zijn dan de basisproducten die je echt bij de hand (of in ieder geval in de buurt) moet hebben? Allereerst, hygiëne: het is handig om een bijvoorbeeld een pedaalemmer met bijbehorende pedaalemmerzakken te nemen, genoeg wc-papier en herbruikbare of disposable handdoeken te hebben. Zo hoef je geen afval rond te laten slingeren. Vergeet ook geen bezem en stoffer en blik in het lijstje mee te nemen. Daarnaast is ook het hebben van folie bij een verhuizing is handig of zakken die hersluitbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Kortpack.

Waarom hersluitbare zakken?

Hersluitbare zakken zijn zakken die o.a. met een rits te openen en te sluiten zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een boterham wilt meenemen kun je het hierin doen, maar ook als je andere voeding wilt bewaren kunnen deze erg goed van pas komen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet telkens folie te gebruiken voor voedingswaren en je weet daarnaast ook meteen wat er in zit gezien de zakken doorzichtig zijn. Daarnaast kun je het ook gebruiken voor bijvoorbeeld het schudden van ingrediënten om een dressing van te maken. Je kunt de zakken naast voedingswaren ook gebruiken voor bijvoorbeeld het opbergen van kleine artikelen die je snel kwijtraakt. Denk aan bijvoorbeeld paperclips.

Wat heb je nodig voor een verhuizing?

Bij een verhuizing denk je misschien wel meteen aan een busje vol met verhuisdozen. Laten we daarmee beginnen: de verhuisdozen. Je hebt ze in verschillende maten en het is erg belangrijk om voor stevige dozen te kiezen, vooral als je veel breekbare spullen hebt om te transporteren. Als aanvulling kun je gaan voor noppenfolie, ook wel luchtkussenfolie genoemd. Hierin kun je de breekbare spullen wikkelen en heb je minder kans op schade. Wat ook handig is bij het verhuizen zijn afdekzeilen, verhuisdekens, meubelhoezen en beschermfolies.

Niet alleen voor kantoor: van papier tot pen

Als je kantoorwerk hebt heb je als het goed is genoeg materialen ter beschikking die je vaak nodig zult hebben, zoals papier, pen, potlood, notitieboek enzovoort. Dit is echter niet alleen voor op kantoor handig, ook thuis zul je dit vast wel eens nodig hebben. Een snelle notitie wordt vaak op de telefoon gedaan, maar voor de old-school onder ons is pen en papier ook een hele fijne optie om te noteren. Daarnaast is het ook handig om enveloppen in huis te hebben, voor wanneer je een brief moet versturen bijvoorbeeld.