Wanneer je naar een nieuw plek verhuist dan is de aanleg van de tuin vaak een leuk project om mee bezig te zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende thema’s en stijlen die je kan kiezen om jouw tuin helemaal te maken naar jouw wensen en voorkeuren. De tuin is voor veel mensen een plek om ook lekker bezig te zijn en te tuinieren en tegelijkertijd een plek waar je kan uitrusten en ontspannen met je vrienden en familie.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk van je tuin kan genieten en niet door regen en wind uit de tuin wordt gejaagd, is een overkapping met een glaswand vaak een goed idee om het terras het hele jaar door aantrekkelijk te houden.

Een overkapping op maat laten maken geeft de meeste mogelijkheden

Wanneer je ervoor kiest om een overkapping met een glaswand in de tuin te plaatsen dan heb je diverse opties met betrekking tot het soort overkapping en het design. Er zijn diverse bedrijven en tuincentra die overkappingen verkopen al dan niet met een bijkomende glaswand.

Voor de meest uitgebreide keuze is het echter vaak een goed idee om te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf dat kan helpen met het ontwerpen en installeren van een overkapping op maat. Je kan hierbij alles zelf kiezen van het soort glas, het design van de overkapping en onder andere het materiaal gebruik. Ook het feit dat je zelf de omvang en hoogte kan bepalen zijn een groot voordeel.

Overkapping met glaswand laat meer licht binnen voor de planten

Een overkapping met zijwanden is zeer functioneel en beschermt niet alleen tegen de wind, maar ook tegen de regen. Het is echter wel zo dat bij zijwanden er vaak nog meer licht wordt weggenomen en het onder de overkapping ook overdag erg donker kan worden.

Om dit tegen te gaan is een overkapping met een glaswand een uitkomst en profiteer je van extra licht onder de overkapping. Een bijkomend voordeel hiervan, is dat ook de planten het aanzienlijk beter doen onder de overkapping wanneer er voldoende licht binnenkomt. Een overkapping met glaswand is dan ook vaak de meest optimale oplossing voor in elke tuin.