Of het nou winter is, herfst, lente of het prachtige zomer seizoen? Een vogelhuisje in je tuin zorgt voor gezelligheid en een leuke uitstraling. En niet alleen jij geniet van deze leuke decoratie in je tuin. Ook zal je er de vogeltjes in je tuin erg blij mee maken. Vogeltjes hebben namelijk niet altijd makkelijk een broedplaats of voedsel te vinden. Met een vogelhuisje of nestkastje in je tuin maak je het voor de vogeltjes aantrekkelijk om in jouw tuin te komen.

Vooral in de winter zijn vogelhuisjes erg populair. In de winter hebben de vogeltjes het net als ons, koud. Wij kunnen dan natuurlijk gemakkelijk binnen gaan zitten met de verwarming aan. Voor vogeltjes is dit wat moeilijker, zij moeten een plek gaan vinden waar ze veilig zijn en waar ze elkaar warm kunnen houden. Helaas lukt dit niet voor alle vogeltjes en gaan er jaarlijks veel vogeltjes dood door de kou van de winter. Een vogelhuisje in je tuin biedt de vogeltjes een veilige plek waar ze zich kunnen verschuilen voor het koude en vaak natte weer. In een huisje hebben ze minder last van de koude wind en kunnen ze dicht tegen elkaar, elkaar warm houden.
Ook is het voor vogeltjes in de winter moeilijk om voedsel te vinden. In de winter is er weinig goed voedsel te vinden. Vul het vogelhuisje daarom met voedsel, zodat je het de vogeltjes makkelijker maakt. Er zijn veel verschillende soorten vogelvoer te vinden. Het is leuk om regelmatig van voer te wisselen, zo zal je zien dat er verschillende vogelsoorten afkomen op de verschillende voersoorten.

Niet alleen in de winter maak je de vogeltjes blij met een vogelhuisje. In de lente en de zomer gaan veel vogelsoorten namelijk nestjes maken. Vind jij het wel leuk om zo’n nestje te observeren? Hang dan een nestkastje in je tuin! De kans is groot dat er wel vogeltjes op af komen die het een mooie plek vinden om er een nestje te creëren. Een nestkastje is verkrijgbaar in verschillende soorten, er bestaan hangende modellen die je aan je dakgoot kunt hangen maar ook vogelhuisjes op paal die je eenvoudig kunt verplaatsen. Deze vogelhuisjes aan paal zijn verkrijgbaar van verschillende materialen, ze zijn er van hout, wat een mooie uitstraling geeft aan je tuin, er zijn ook vogelhuisjes op paal van staal, wat voor een moderne uitstraling zorgt.