Het nieuwe moestuin seizoen is weer geopend

Met de zon die terugkeert zijn de groene vingers weer in de tuin te vinden. En na een lange winterslaap zijn ze er weer: de tuin- en plantenbeurzen. Het teveel aan voorgezaaide plantjes wordt er uitgewisseld. Boven unieke planten variaties verzamelen hobbykwekers en moestuin liefhebbers zich en wisselen tips uit over het doen en laten in de moestuin.  Welke planten mogen bij elkaar staan en welke zet je best zo ver als mogelijk uit elkaar? Hoe haal ik vlinders en bijen naar de tuin en kan ik slakken weren? Leven op het ritme van de natuur begint bij ze te begrijpen.

Recept met eigen gekweekte groenten

Een mooie, overzichtelijke moestuin is een genot voor het oog. En nog functioneel ook! Een groentetuin verzorgt in een basisbehoefte: eten! Menig moestuinier kijkt dan ook met een fonkel in de ogen vanuit zijn keukenraam naar de strakke lijnen van zijn moestuin. Enkele weken geleden stonden op datzelfde keukenraam de plantjes nog te kiemen. Een moestuin wakkert op de één of andere manier toch een bepaald moederinstinct aan. Het ontwerp van de tuin begon al in de wintermaanden aan de keukentafel. Het is een klus, maar jouw keuken vernieuwen hoeft dat niet te zijn. Laat je keuken zo renoveren dat hij praktisch ingericht wordt voor jouw moestuin wensen. Wat dacht je van grotere vensterbanken? Een hogere keukentafel om lekker aan te tekenen of extra werkruimte om je groentjes te kunnen snijden? Hoe heerlijk is het om al die lekkere, verse en zelfgekweekte groenten in een praktisch ingerichte keuken te bereiden?

 

Hangmat hangen met zicht op de moestuin

Moestuinieren is een unieke hobby. Je plukt letterlijk vruchten van je noeste arbeid. Na al dat harde werken mag je uiteraard niet vergeten om te genieten! Kruip met een zelfgemaakte limonade in je hangmat. Of nodig vrienden uit voor een oogstfeest. Een overkapping of tuinschuur in systeembouw is handig tijdens de wispelturige lente- en zomeravonden om droog te zitten. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos om je unieke stempel te zetten. Je bepaalt zelf de stijl, zodat de aanbouw naadloos past en aansluit bij jouw (moes)tuin.