Je kunt zelf een terrasoverkapping bouwen voor in je tuin. Je kunt vaak kiezen uit een ruim assortiment met diverse exemplaren, zoals losstaande, grote of kleine terrasoverkappingen bijvoorbeeld. Zie hier verschillende materialen die je kunt gebruiken bij het bouwen.

Stap één: een bouwpakket uitzoeken, controleren en betonpoeren plaatsen

Op het moment dat je jouw perfecte terrasoverkapping hebt gevonden, is het een kwestie van zoeken naar het perfecte bouwpakket. Wil je alle producten zelf uitkiezen? Dan kun je bijvoorbeeld bij Daglichtdirect op zoek gaan naar de perfecte golfplaten voor op de overkapping bijvoorbeeld. Wanneer je er voor kiest om een bouwpakket aan te schaffen, is het belangrijk dat je allereerst het bouwpakket controleert. Wanneer je een onderdeel mist, kun je namelijk een nieuw, compleet bouwpakket aanvragen. Daarna is het de hoogste tijd om betonpoeren te plaatsen. Een goede fundering is namelijk essentieel wanneer je een overkapping wilt bouwen aangezien de overkapping da niet wegzakt of scheef gaat staan.

Stap twee: betonpoeren checken en staanders plaatsen

Op het moment dat je jouw betonpoer hebt geplaatst, is het belangrijk dat je in het vierkant staanders gaat plaatsen. Deze staanders plaats je in dit vierkant met een ruimte van zo’n 24o centimeter tussen elke betonpoer. Het is belangrijk dat je deze betonpoeren nauwkeurig opmeet en checkt, aangezien het lastig is om een betonpoer te verplaatsen wanneer deze eenmaal al staat. Voordat je je staanders op de betonpoer plaats is het belangrijk dat je montageplaten aan de staanders vastschroeft. Daarna is het kwestie van de montageplaten in het schroefdraad schroeven op de gewenste hoogte. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat de staanders ten allen tijde waterpas blijven staan.

Stap drie: het dak monteren en dakbedekking leggen

Voordat je het dakbeschot vast gaat schroeven, is het allereerst heel belangrijk dat je de planken alvast goed neerlegt. Deze planken leg je altijd gelijk aan de dakliggers. Bovendien is het belangrijk dat aan beide kanten van het dak evenveel van de planken uitsteekt. Uiteindelijk bevestig je de daklegger met één schroef. De uiteinden moet je bevestigen door middel van twee schroeven. Dit doe je bij alle planken. De laatste stap die je moet doen is het dak beleggen met EPDM-folie. Dit folie zorgt ervoor dat het dak waterdicht is en zal zijn. Voordat je dit folie neerlegt, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond vetvrij, droog en schoon is.