Het buitenleven in jouw interieurontwerp naar binnen halen is iets dat je altijd kunt doen. En dit kan ook absoluut beter worden gedaan dan met enkel het aanbrengen van een kamerplant of een boeket bloemen. Dus laten we ons hier eens verder verdiepen in enkele interieur mogelijkheden om de natuurlijke schoonheid van buiten binnen de muren van jouw huis te integreren.

Laat de zon binnen!

Ben jij ooit in een huis geweest dat er donker en grauw uitzag. Of een woning die enkel door kunstlicht verlicht was? Vergelijk dat eens met al die huizen die breed plus uitgestrekt zijn. Plus hoge plafonds en veel natuurlijk licht hebben. Deze open en lichte huizen lijken gewoon een veel positievere sfeer op te roepen!

Ondanks dat je de vorm en indeling van jouw woning niet zomaar kunt veranderen, heb je waarschijnlijk wel voldoende mogelijkheden om meer natuurlijk licht binnen te laten dan jij in eerste instantie denkt. Als jouw jaloezieën bijvoorbeeld permanent een groot deel naar beneden zijn gepositioneerd, trek deze dan omhoog. Merk direct op hoeveel meer licht er binnen komt!

Maximaliseer een prachtig uitzicht ook met grote ramen en/of deuren. Als je de mogelijkheid hebt om dit te doen. Dan zou het ideaal zijn om openslaande deuren aan de achterkant van je huis toe te voegen die op je tuin uitkomen.

Installeer eventueel goedkope binnendeuren met glas. Die verbindt de ruimtes in jouw woning niet alleen simpel, maar zorgt er bovendien voor dat het licht niet in je huis geblokkeerd wordt. Spiegels reflecteren daarnaast ook het zonlicht en kunnen soms zelfs een raam nabootsen. Gebruik dus mooie spiegels in jouw interieur om een ruimte nog groter en lichter te laten lijken.

Speel met planten

Zoals we het hierboven al min of meer aangeven, is de makkelijkste manier om het buitenleven naar binnen te halen, door het interieur met planten te decoreren. Of je dit nu groots uitpakt met een boom in een pot of je boekenplanken met schattige vetplanten te sieren. Met al deze levende en ademende planten in huis krijgt jouw binnenruimte direct een natuurlijker gevoel.

Probeer in dit geval, bij het toevoegen van planten en bloemen aan je interieur, als een tuinman te denken. Speel dus met verschillende maten, vormen en kleurencombinaties. Dit in plaats van slechts één statement stuk te selecteren.

Gebruik vooral natuurlijke materialen en patronen

Ook als je geen groene vingers hebt, dan is dat geen probleem. Er zijn nog voldoende andere manieren om natuurlijke materialen in jouw binnenruimte te verwerken. Hout, in al zijn vele vormen, is het meest veelzijdige natuurlijke materiaal en past perfect bij alle natuurlijke kleuren.

Stenen, veren, takken en vergelijkbare materialen vormen ook prachtige decoraties. Plus motieven van natuurlijke objecten, gecombineerd met levendige natuurlijke kleuren of pigmenten zoals groen en oranje. Dat zijn natuurlijk ook bijzonder leuke manieren om de outdoor wereld naar binnen te halen.

Zoals je kunt lezen, is het behoorlijk gemakkelijk om het buitenleven naar binnen te halen. Zelfs als je geen grote, open tuinkamer of veel licht hebt. Zo’n natuurlijke esthetiek bevordert, zelfs in de wintermaanden, jouw positieve gevoelens en biedt een aangenaam verfrissende uitstraling.