Bij de meeste tuinier liefhebbers is het wel bekend dat bladeren niet goed zijn voor je grasmat, toch zijn er ook genoeg mensen die hier nog niet eerder van gehoord hebben. Bladeren op je gazon kan zorgen voor verstikking van de grasmat. Door de bladeren vangt het geen licht en bestaat er een kans dat er een viltlaag bovenop het gras komt.

Enkele blaadjes op het gazon is zeker geen groot probleem, maar wanneer het gras vol ligt met een laag bladeren dan is ons advies om dit zo snel mogelijk te verwijderen voordat de bladeren gaan verrotten.

Tijdens de herfst is het van groot belang dat regelmatig het gras bladvrij gehouden moet worden. Dit is belangrijk om ook volgend jaar een mooi groen gazon te hebben. Ook nadat er graszoden gelegd zijn is het belangrijk om de nieuwe grasmat regelmatig bladvrij te houden.

Als het gras stikt door een laag verrotte bladeren kan dit voor kale plekken op je gazon zorgen. Je kan ervoor kiezen om dit te doen met een grashark, maar ook het gebruik van een bladblazer is erg handig. Zeker bij een groot gazon is dit de makkelijkste en snelste manier om bladeren te verwijderen van het gazon.

Bladeren op gazon verwijderen met een bladblazer

Zoals we hierboven hebben besproken is het gebruik van een bladblazer aangeraden als je de bladeren van een relatief groot gazon wilt verwijderen. Je kan gemakkelijk het blad in de plantenborder blazen, zodat dit een goed winterdek voor de vaste planten in de borders vormt. Bij een krachtige bladblazer is het belangrijk om hem goed horizontaal te houden. Anders bestaat de kans dat je het gras beschadigd.