Sinds een aantal jaren is de populariteit van het gebruik van pallets enorm toegenomen. Pallets kun je zowel buiten als binnen gebruiken. Voorheen werden pallets alleen gebruikt voor het vervoeren van bestellingen naar bedrijven, maar tegenwoordig worden ze gezien als hippe meubels voor in en om het huis. Ook kun je van pallets leuke accessoires maken.
Het mooie weer is in aantocht, dus een loungebank maken voor in de tuin is een leuk project om te doen. En het is helemaal niet moeilijk om te doen! En je kunt je loungebank precies zo maken zoals je zelf wilt.
En je hebt maar weinig spullen nodig om een leuke hippe loungebank te maken. Goedkoop, eenvoudig en staat leuk voor in de tuin!

Wat heb je nodig voor het maken van een loungebank? (per deel)
– 3 pallets
– MDF plank
– Schuimrubber
– Stof
– Tacker
– Schroeven
– Schroeftol

Werkwijze:
Stap 1.
Bevestig met behulp van schroeven twee pallets op elkaar. Aan de achterkant bevestig je daarna nog een derde pallet met schroeven. Wees niet zuinig met schroeven! Dit zorgt namelijk voor voldoende stevigheid. Schilder de pallets met een weerbestendige verf of beits.

Stap 2.
Kussens voor de loungebank kun je op maat laten maken of je kunt ervoor kiezen om ze zelf te maken. Om de palletkussens zelf te maken heb je schuimrubber en MDF nodig. Zaag het MDF op maat van de pallet en lijm hier een even groot stuk schuimrubber op.

Stap 3.
Knip de stof voor de kussen ruim uit, zodat het goed om de randen van het schuimrubber heen past. Zorg ervoor dat je de hoekjes netjes afwerkt, door de stof goed naar binnen te vouwen. Daarna tack je alles goed vast.
En daarna is je loungebank klaar! Als je wilt, kun je er nog meer maken, je kunt ze dan tegen elkaar aanschuiven en je hebt een lange loungebank. Mogelijkheden genoeg!

Tips:
De pallets vooraf schilderen scheelt je een hoop werk. Schuur de pallet wel van te voren, want pallets staan erom bekend dat er hier en daar nog wat splinters uitsteken.
En denk er ook om dat je de pallets vooraf controleert op spijkers en schroeven, haal deze eruit voordat je de pallets gaat gebruiken.
Wil je ook nog een hippe tafel bij je loungebank? Schroef dan twee pallets aan elkaar en leg er een glasplaat op. Voor weinig geld een eigen hippe loungeset!