Het lekkere weer liet dit jaar nog even op zich wachten, maar volgens de voorspellingen komt het er snel aan. Met dit lekkere weer in aantocht is het fijn om lekker buiten te zitten in de tuin. Maar nu kan het zo zijn dat je door het niet zo lekkere weer nog geen aandacht hebt geschonken aan je tuin. Dan is er alsnog geen reden tot paniek, in deze blog lees je namelijk wat tips over hoe je je tuin klaar kan maken voor de zomer en hebben we het nog over hulp die je kan inschakelen.

Klaar maken voor de zomer

Lees hier verder hoe je je tuin klaar kan maken voor de zomer. Allereerst is het tijd voor de grote schoonmaak. Begin met het verwijderen van het onkruid, dit kan je gemakkelijk doen door het weg te schoffelen. Dit is een klein klusje die al wonderen doet, het ziet er namelijk uit alsof er veel is gebeurt. Als dit is gebeurt kan je de tegels in de tuin schoon gaan maken, vaak zijn die wat groen geworden in de herfst en in de winter. Je kan dit doen door er met de hogedrukspuit over heen te gaan, dit zal het voor een groot deel weg halen, daarnaast kan je het ook nog met keukenzout en lauw water schoon schrobben met een bezem. Als dit is gebeurt is de tuin eigenlijk al bijna klaar voor de zomer. Vaak maakt een loungeset de tuin helemaal af, hierdoor creëer je een plekje waar je lekker kan ontspannen en kan genieten van een heerlijke zonnetje.

Schakel hulp in

Als je zelf geen tijd hebt om aandacht te besteden aan de tuin kan het handig zijn om op internet eens te zoeken naar bijvoorbeeld hovenier Almere. Een partij die je dan kan tegenkomen is van Rooyen Hoveniers, dit zijn hoveniers die voor je klaar staan om je tuin op te knappen en er voor te zorgen dat je van de zomer onbezorgd kan genieten van het mooie weer. Naast dat de hoveniers van bijvoorbeeld hovenier Almere je tuin een opknapbeurt kan geven, kunnen ze ook maandelijks of zelfs wekelijks langskomen om de tuin te onderhouden zodat je nergens naar om hoeft te kijken. Je kan dit zelf afspreken met de hovenier en je kan altijd zelf bepalen hoe vaak de hovenier langs komt. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen dat de hovenier de eerste paar keer wekelijks komt en daarna maandelijks. Zou jij een hovenier inschakelen?