Begin bij de basis

 

Voorbereidingen zijn zeker belangrijk. Niet alleen om een tuinfeest te laten slagen, maar ook om nog wat over te houden van de tuin, na afloop van het feest. Bij een volledig betegelde tuin kan er niet zo heel veel fout gaan. Maar wanneer een tuin voorzien is van een mooi gazon, en er mensen overheen gaan lopen en dansen, is het misschien beter om over de bescherming van het grasveld na te denken. Want het is natuurlijk prettig dat de neergezette aluminium barset voor in de tuin stabiel staat, zodat niet de poten wegzakken in het grasveld.

 

Hapjes, drankjes, vuur en geluid

 

Een paar stabiele tafels met een gezellig kleed erop zijn zo neergezet, maar wanneer er buiten gekookt of gegrilld gaat worden, is veiligheid opeens een belangrijk punt geworden. Een barbecue moet op een veilige plek staan, zodat de gasten zich niet kunnen branden, en de tuin niet in de brand vliegt. Ook elektradraden van tuinverlichting en een elektrische grill moeten goed worden weggewerkt, zodat tijdens de polonaise er geen ongelukken kunnen plaatsvinden.

 

Of er nu een deejay het tuinfeest verrijkt of een poptroubadour, sfeer is een belangrijke factor voor een party in de tuin. Veiligheid met kaarsen, fakkels, olielampen zijn punten om goed over na te denken, want een ongeluk zit meestal in een klein hoekje. Led verlichting is zeker een goede oplossing, omdat niet alleen het stroomverbruik laag is, maar ook omdat er een ruim aanbod bestaat in led feestverlichting. Het is prettig om je als gastvrouw of gastheer geen zorgen te hoeven maken over eventueel brandgevaar.

 

Tafels en stoelen

 

Ieder tuinfeest is weer anders. Maar of het nu om een bruiloft, of een verjaardag gaat, er moet ruimte zijn om te kunnen zitten en staan. Niet iedereen is even goed ter been, en dan is het praktisch om bijvoorbeeld een houten hoek loungeset neer te zetten. Maar een statafel is ook altijd op zijn plek op een tuinfeest. Vooruitdenken is de sleutel tot succes voor een tuinfeest. Organiseren om zelf ook mee te kunnen feesten, en niet alleen maar bezig te zijn, mag zeker niet worden vergeten.