Je tuin is één van de waardevolste ruimtes bij je huis. Maar veel mensen slagen er helaas niet in om deze ten volle te benutten. Deze ruimte moet immers vooral voor plezier, ontspanning en sociale bijeenkomsten bedoeld zijn. En dit zou dan het liefst het hele jaar door mogelijk moeten zijn.

 

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om van jouw onderbenutte tuin een buitenparadijs te maken. Het belangrijkste onderdeel is daarbij waarschijnlijk om te beslissen hoe jij deze ruimte wilt gebruiken. Wil jij hier graag dineren, loungen, entertainen, of gewoon meer buiten zijn?

Hoe met voldoende bescherming in je tuin te zitten

 

Veel personen willen in dit geval dat hun terras als een verlengstuk van hun huis aanvoelt. Als het mooi weer is, gebruiken ze die outdoor ruimte als een soort buitenhuiskamer. Vooral de beslissingen van hoe jij hier wilt zitten, moeten dan aan jouw specifieke doelen, wensen en behoeften gekoppeld worden. Om zo van jouw achtertuin of balkon een verblijfsparadijs te maken.

 

Voldoende schaduw is één van de belangrijkste dingen die veel tuineigenaren daarbij wensen. Overweeg daarom een pergola boven jouw terras of een andere buitenzonwering om de hitte in de lente en zomer te verminderen. Zodat jij de tijd die je comfortabel buiten doorbrengt aanzienlijk kunt verhogen.

 

Dit soort mini bouwwerken veranderen ook direct de manier waarop mensen van het buitenleven genieten. Je kunt dit prima realiseren met het materiaal van de Bouwhandel. Zodra het allemaal geïnstalleerd is, dan zorgt het er prima voor dat al je outdoor familiebijeenkomsten, feestjes en bbq ‘cookouts’ in bijna alle weersomstandigheden succesvol zullen zijn.

Kies je planten en bloemen verstandig

 

Je wilt vooral voorzichtig met je keuzes zijn, als het om het selecteren van planten, bomen en bloemen in je tuin gaat. Want als je niet veel tijd hebt om regelmatig te tuinieren, dan ben je absoluut beter af met de ‘groene dingen’ die weinig onderhoud vergen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geweldige opties zoals leliegras (Liriope muscari), Philodendron Xanadu en vetplanten. Vermijd echter planten die grote wortels kunnen krijgen. Vooral als je een relatief kleine tuin hebt.

 

Als jij bovendien geen of weinig tijd hebt om regelmatig water te geven, onkruid te wieden en te maaien, dan zou je ook kunnen overwegen om kunstgras te (laten) leggen. Dit zal niet zo comfortabel als het echte gras zijn, maar het kan je wel degelijk een hoop gedoe besparen.

Zoek comfortabele meubelstukken voor buiten uit

 

Een andere geweldige manier om echt de ultieme paradijselijke achtertuin te creëren, is door naar comfortabel tuinmeubilair op zoek te gaan. Hangmatten, lounge- en diningsets voor buiten zijn daarvoor geweldige opties! Je zult op deze wijze zo lang mogelijk jouw kostbare tijd buiten kunnen doorbrengen. Om zo van de buitenwereld te genieten terwijl je heerlijk relaxed en/of jouw vrienden ontvangt. Behaaglijke tuinstoelen zijn uiteraard een uitstekende keuze voor elke tuin. Dit omdat deze perfect zijn om in te eten, loungen of lezen. En als jij graag zonnebaadt, dan kan een relaxfauteuil ideaal zijn.

 

Voor de tuinbezitters met grotere gezinnen kan een uitschuifbare buitenbank een perfecte optie zijn. Het meubilair dat jij uitkiest, hangt in veel gevallen behoorlijk van de grootte en vorm van je tuin af. Dus zal het flink helpen om eerst wat metingen te doen om zo te zien hoe jij jouw tuinoase het beste kunt benutten.

Geniet nu van jouw eigen lusthof

 

Een tuin in een buitenparadijs transformeren kan gelukkig eenvoudiger zijn dan het lijkt. In de juiste tuinmeubelen investeren is een must.  Dit kan tezamen met het creëren van voldoende schaduw jouw tuin in één klap tot de ultieme verblijfsplek omtoveren. Een eigen lusthof waar jij en je bezoekers perfect kunnen ontspannen en van de paradijselijke natuur daarin kunnen genieten!