Heb je een eigen tennisbaan of onderhoud je een tennisbaan? Hoe zorg je er dan voor dat deze in topconditie blijft? Kunstgras heeft minder onderhoud nodig dan echt gras. Echt gras, zeker als je het voor tennisbanen zou gebruiken moet zeer regelmatig gemaaid worden en de kale plekken die ontstaan, zijn maar moeilijk te herstellen. Neem dan kunstgras, dit is een stuk praktischer, maar ook kunstgras heeft onderhoud nodig

Regelmatig onderhoud Een tennisbaan van kunstgras moet regelmatig opgeborsteld worden. Zodra je ziet dat het gras plat gaat liggen is het zaak dat je alles opborstelt. Dit lijkt niet alleen netter, maar is ook nog belangrijk voor het onderhoud. In principe hoef je kunstgras niet schoon te maken met water of een ander schoonmaak middel. Doordat het af en toe regent spoelt het gras voldoende schoon. Is het echter langere tijd droog geweest dan kun je er eens met de sproeier overheen gaan. Zo haal je het meeste stof, pollen en andere rommel eruit.

Gebruik zandvulling als je lang plezier wilt hebben van het kunstgras

Als er intensief gebruik wordt gemaakt van het kunstgras is het verstandig deze af en toe bij te vullen met zandvulling. Juist bij tennis is de zandvulling van belang. Let erop dat de het zand evenredig verdeeld is. Overal moet de laag zand even dik zijn, anders gaat de bal afwijkend opstuiten. Het zand zorgt er tevens voor dat takken, bladeren en andere rommel eenvoudiger te verwijderen zijn. Het kunstgras blijft door het zand ook nog eens beter op zijn plek en heeft dit minder te lijden onder intensief gebruik. Bij temperatuurverschillen kan het kunstgras bovendien uitzetten of krimpen, door het zand heeft dit geen invloed.

Het kunstgras regelmatig goed reinigen

Zorg ervoor dat de tennisbaan van kunstgras in ieder geval twee keer per jaar grondig gereinigd wordt van mos en algen. Mos en algen willen helaas goed groeien op het kunstgras. Deze worden door de wind verspreid en kunnen het kunstgras aantasten. Als je last hebt van algen en mos kun je strooizout over het kunstgras verspreiden, laat dit een kwartier inwerken en borstel het met een harde bezem weer uit.