Japanse hulst als tuinafscheiding

Op het moment zijn er een hele hoop verschillende manieren om een tuinafscheiding te maken tussen bijvoorbeeld je buren en jezelf. Je kan natuurlijk ook een scheiding willen maken vanaf de straat of om een andere reden. Er zijn vele verschillende manieren waarop je dit kunt gaan doen. Dit kun je bijvoorbeeld door middel van een schutting doen of je doet het door middel van een hek. Veel mensen vinden dit niet heel erg mooi en ook niet modern. Een andere optie is dan om een haag te plaatsen. Zo kun je kiezen voor de Japanse Hulst.

Waarom een haag

Vroeger werden er eigenlijk alleen maar schuttingen geplaatst. In vele woonwijken veranderd dit steeds meer en meer. Het kan daarom zijn dat je je afvraagt waarom je überhaupt voor een haag zal kiezen. Kost dit niet heel veel extra ruimte en kost het ook niet heel veel extra werk?

Een van de grootste misverstanden is het feit dat een haag heel erg veel tijd zal kosten. Dit is echter helemaal niet het geval. De eerste weken is het wel handig om de haag zelf wat water te geven. Verder zal hij af en toe gesnoeid moeten worden. Het is dus helemaal niet zoveel werk. Een schutting of een hek heeft ook zo zijn onderhoud nodig. Dus het is zeker een goede optie om te overwegen of een haag iets is voor in jullie tuin. Het kan ook altijd handig zijn om dit even met je buren te overleggen.

Waarom de Japanse hulst?

Er zijn een hele hoop verschillende soorten hagen te vinden op de markt. Helaas is niet elke haag geschikt als vervanging voor een schutting. Een Japanse Hulst is heel erg makkelijk in de grond te zetten en je hoeft deze ook niet stevig aan te drukken. Er moet juist een beetje zuurstof bij.

Daarnaast kun je een Japanse Hulst ook in een kleiner formaat kopen. Wanneer je een kleiner formaat koopt, kun je ook een lage en kleine haag maken. Op die manier kun je hem bijvoorbeeld op scheenbeen hoogte maken. Je kunt de hagen helemaal naar eigen stijl planten. Er kan natuurlijk altijd advies gevraagd worden aan medewerkers.

Meer weten over deze haagplant? Lees alles over de Japanse hulst.