Veel mensen geven de meeste aandacht aan hun achtertuin. Dat is zonde, want de voortuin is het eerste dat je gasten zien! Hoewel de voortuin in de meeste gevallen een beperkt oppervlak beslaat, zijn er zat mogelijkheden om er iets moois van te maken. Waar je zoal aan moet denken? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

Het pad naar de voordeur

Bij veel huizen is het pad naar de voordeur gemaakt van saaie grijze vierkante tegels. Terwijl je met kleine toevoegingen de uitstraling al flink kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan kleine led spotjes die je langs de zijkanten van het gangpad plaatst. ‘S avonds levert dat een enorm sfeervol beeld op! Een alternatief zijn kleine fakkels die op zonne-energie werken. Een ander leuk idee is om zijpaden aan het pad toe te voegen. Zeker als je deze paden op een speelse manier aanlegt, levert dat een leuke aanblik op.

De tuin afscheiding

Je kunt je tuin natuurlijk laten overlopen in die van de buren, maar je kunt er ook voor kiezen om een creatieve tuinafscheiding te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan lage kleine gekruiste houten hekjes. Het leuke van dit soort hekjes is dat je er klimop over kunt laten groeien. Zo creëer je een leuke natuurlijke en landelijke uitstraling in plaats van een strak hek dat de grenzen van je tuin aangeeft.

De garagedeur

Waarschijnlijk had je niet aan dit onderdeel gedacht, maar de garagedeur kan een waardevolle toevoeging leveren aan je voortuin. Zeker als je een natuurlijke of landelijke uitstraling wilt creëren, kan je garagedeur hierbij helpen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een groene kunststof garagedeur te laten plaatsen, zodat de deur mooi mee kleurt met het andere groen in je voortuin. Ook kun je ervoor kiezen om een houten garagedeur te laten maken, waarbij de deurbladen rond afgelopen. Zo krijg je echt dat landelijke gevoel in je voortuin!

Combineer winterharde planten met seizoen planten

Je voortuin kan er in het voorjaar en tijdens de zomer schitterend bijstaan. Maar helaas zie je nog vaak dat veel voortuinen in Nederland in de herfst en in de winter een kale bruine bedoeling zijn. En dat hoeft niet! Door enkele winterharde planten te poten, heb je tijdens de koudere maanden ook mooi groen in je voortuin staan. Zo zit je je tuin er het hele jaar leuk uit!

Maak een afdakje boven de voordeur

Om het tuingevoel compleet te maken, is het hartstikke leuk om een afdakje boven de voordeur te laten bouwen, het liefst van hout natuurlijk. Niet alleen sluit de voorgevel van je woning hierdoor beter aan bij je tuin, maar staan je bezoekers ook niet in de regen als ze wachten totdat je de deur open doet.

Heb je nog een andere tip om je voortuin een leuke uitstraling te geven? Dan horen wij dat graag van je, zodat wij hem kunnen delen met onze andere websitebezoekers. Alvast bedankt en een groene groet namens de redactie!