Het is een vreselijk lastig karweitje als je niet de juiste middelen hebt: het wassen van je hond. Alles om je heen wordt nat, jijzelf ook. In de zomer kun je je trouwe viervoeter wassen in de tuin en zelf alleen een zwembroek of badpak dragen, zodat de last die je van het water hebt tot een minimum beperkt wordt. In de winter wordt dit lastiger. Je bent dan vaak aangewezen op de badkamer als je zelf je hond wilt wassen. Maar ook dit gaat niet zonder problemen, want na een wasbeurt kan je hele badkamer nat en vies zijn. Je bent dan veel extra tijd kwijt om de badkamer weer op orde te brengen.

Zeg hallo tegen de hondenwasstraat

Is er dan geen enkel alternatief? Ja, je kunt je hond laten wassen in een hondentrimsalon. Maar veel mensen lopen hier niet echt warm voor omdat het flink wat geld kan gaan kosten. Hoog tijd dus voor een ander, veel beter alternatief. Dat alternatief is er nu in de vorm van een hondenwasstraat. Hondenwasstraten zijn sterk in opkomst in Nederland omdat ze zo veel gemak en comfort bieden tegen een heel aantrekkelijke prijs. Je vindt hondenwasstraten op veel verschillende plekken, zoals bij dierenwinkels en nabij autowasstraten en tankstations.

Hoe werkt de hondenwasstraat?

De hondenwasstraat is heel simpel in het gebruik. Eerst zorg je ervoor dat je hond de wasstraat betreedt, bijvoorbeeld via een loopplank. De wasstraat is een soort bak waarin je hond op comfortabele hoogte kan staan terwijl jij hem of haar wast. Vervolgens is het tijd om te gaan wassen. In de hondenwasstraat heb je schoon water, zeep en conditioner binnen handbereik. Daarnaast heb je ook de beschikking over speciale antivlooien- of antitekenshampoo. Na het wassen kun je je hond ook meteen föhnen zodat deze weer droog de auto in stapt.

De hondenwasstraat is dé ideale oplossing

De populariteit van de hondenwasstraten liegt er niet om; steeds meer mensen kiezen voor deze methode om hun hond schoon te houden. Het is simpel. Het is snel. En vooral: een schone hond zonder gedoe.