Het tuinseizoen gaat in april weer van start, om je tuin er dit jaar weer zo mooi mogelijk uit te laten zien moet je wat werk verrichten. Onderhoud aan je gazon is belangrijk, meestal bestaat het grootste deel van de tuin uit een gazon. Wanneer je mooi groen stukje gazon wilt zul je iets meer moeten doen dan alleen even het gras maaien. Ben je van plan dit jaar een gazon te nemen? Doe dit dan in de periode mei – juni. Denk van te voren goed na over je gazon, je kan bijvoorbeeld een automatisch besproeiingssysteem aanleggen, maar dit moet voordat het gazon is aangelegd.

Het belangrijkste in je tuin is de grond, logisch natuurlijk, want anders groeit er niks in je tuin. Het bewerken van de grond is erg belangrijk om je planten goed te laten groeien in het voorjaar. De eerste stap is het losmaken van de bodem. Een wortel van een plant wil ook ademen. Vast getrapte grond heeft weinig of zelfs geen nuttige schimmels, bacteriën en wormen in zich omdat zij ook zuurstof nodig hebben om te overleven. De grond losmaken is dus erg belangrijk om genoeg zuurstof in de grond te laten komen. Het openen van de grond doe je met een schoffel en kun je het beste doen wanneer de grond na een regenbui is opgedroogd. Schoffelen is ook goed voor de waterhuishouding in de tuin, een goed opengewerkte grond voert het regenwater namelijk snel af naar de diepere lagen.

De beste periode om te bemesten is in het voorjaar, heel logisch als je nadenkt. In het begin heeft het gazon veel voeding nodig om te groeien. Er zijn twee soorten meststoffen, kunst- en organische meststoffen. Organische mest is beter voor de bodem en planten, kunstmest werkt dan weer sneller maar maakt de planten zwakker.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *