Een nieuwe tuin is een investering die het meer dan waard is. Het neemt namelijk een aantal fijne voordelen met zich mee. Maar wat zijn de kosten van een nieuw tuinontwerp anno 2017? Om daar antwoord op te geven schreven we voor u dit artikel. Het verschilt namelijk per aanleg tuin wat de kosten van een tuinontwerp zijn. De één wil een tuin met terras, en de ander kiest voor een tuin wat bestaat uit vele verschillende planten. Heeft u zelf al een tuinman gezocht maar bent u benieuwd wat andere tuinieren vragen voor uw opdracht? Vergelijk dan op het internet meerdere offertes met elkaar. U kunt ze in de meeste gevallen namelijk vrijblijvend aanvragen.

Soorten tuinen

Er zijn veel verschillende soorten tuinen. Per persoon hangt het af waar hij en/of zij zich goed bij voelt. De kosten van een tuinontwerp zijn daarom ook verschillend per stijl. Een aantal bekende stijlen zijn:

  • Klassieke tuin
  • Moderne tuin
  • Stadstuin
  • Japanse tuin

De bovengenoemde stijlen komen het meeste voor in de tuinen. Met name de moderne stijl komt steeds vaker voor. Met een moderne tuin wordt er vooral op het buiten zijn gelet. Zo kunt u denken aan een buitenkeuken en een tuinterras. Daarnaast is de Japanse stijl ook erg aan het toenemen. Met deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van grindpaden en oosterse planten zoals bamboe. Aanleg van een tuin verschilt ook per stijl. Wilt u weten wat het beste bij u past, oriënteert u zich dan eens op de markt van de aanleg van tuinen.

Een tuin geeft rust

Het is wetenschappelijk bewezen dat groen een positieve invloed heeft op onze geestelijke gezondheid. Even de drukte ontvluchten en tot rust komen in je eigen tuin. Zelfs wanneer je in een drukke stad woont is dit mogelijk, zolang je gebruikt van de juiste planten kan een hoop geluid worden gedempt. Om u een overzicht te geven zetten we de voordelen van een tuin op een rijtje;

  • Groen is goed voor onze zintuigen
  • Er wordt meer inspiratie opgedaan in groene omgevingen
  • Groen brengt mensen tot rust
  • Goed voor de geestelijke gezondheid

De aanleg van een nieuwe tuin kan deze fijne voordelen met zich meenemen. Stelt u eens voor, een eigen plekje in de achtertuin van uw huis. Waar u op de mooie herfstavonden met een kampvuurtje nog een warm drankje kunt drinken met uw geliefde(s). Ook met een relatief kleine tuin kunt u het tot iets moois maken. Benieuwd wat een tuinontwerp van een kleine tuin kost? Vraag dan via internet een vrijblijvende offerte op!

Het échte buitengevoel

Een tuin die ontworpen is naar uw wensen. Een eigen plekje dichtbij huis, iets wat iedereen goed zal doen. Heeft u nog niet aan een tuinman gezocht? Bekijkt u dan eens de mogelijkheden die er zijn. De vakkundigheid van een tuinman kan uw tuin maken tot u eigen “groene paradijsje”. Met uw wensen zal uw tuin worden aangelegd en ervaart in uw eigen tuin het echte buitengevoel.