Ook in de winter groen gras

Een mooi groen gazon is zeker niet makkelijk om te creëren. Het kost je heel veel tijd (en water) om het gras mooi te krijgen en dan moet je nog maar hopen dat er niet weer een sproeiverbod komt. Maar waarom doen we eigenlijk zoveel moeite hiervoor? Is er dan echt geen goed alternatief? Nou, dat is er gelukkig wel! Kunstgras blijft het hele jaar door prachtig groen en hoeft helemaal nooit gewaterd te worden. Zo ligt je grasmat er ook tijdens de winter of tijdens een hittegolf nog mooi bij.

Een natuurlijk uiterlijk

Bij kunstgras voor in de tuin denk je waarschijnlijk al snel aan het materiaal dat op de sportvelden ligt. Dit zijn echter twee verschillende dingen. Omdat de bal goed moet kunnen rollen over het kunstgras, liggen op deze velden zandkorrels of rubbergranulaat. In de tuin is een goed rollende bal minder belangrijk en daarom worden de korrels weggelaten. Het kunstgras dat in tuinen wordt aangelegd is daarom veel natuurgetrouwer dan het kunstgras dat we van zaterdagmiddag kennen.

https://www.pexels.com/photo/sea-landscape-beach-holiday-106839/

De voordelen van kunstgras

Zoals gezegd zijn er veel voordelen verbonden aan kunstgras. Het kunstgras onderhouden is veel gemakkelijker dan het onderhouden van een ‘echte’ grasmat. Je hoeft kunstgras natuurlijk niet te maaien, niet te wateren en het hoeft niet bemest te worden. Zo blijft er veel meer tijd over om te genieten van je gazon! Alle benodigdheden voor dit onderhoud zijn overigens ook niet erg milieubewust. De productie van kunstgras kost in eerste instantie wel energie en grondstoffen, maar daarna verbruikt je mat 25 jaar helemaal niks. Het is daarom een duurzame optie.

https://pixabay.com/nl/stoelpoten-kunstgras-gras-groen-1170468/

De mat laten leggen

Als je om bent en je wil de mat laten leggen, waar begin je dan? Je kunt online eerst een aantal stalen bestellen. Zo kun je niet alleen zien hoe het kunstgras eruit ziet, maar het ook voelen. Als je eenmaal gekozen hebt wat je precies wil, kun je het gras heel simpel online bestellen. Voor het gelegd wordt moet je een egale zandbodem in de tuin hebben. Vervolgens hoeft alleen de mat er nog op en je bent klaar voor de winter, lente, herfst en zomer.