De trend voor in de tuin van de laatste jaren is sierbestrating. Er zijn verschillende redenen waarom men hiervoor kiest. Het ziet het er mooi uit, het is zeer gemakkelijk in gebruik en daarnaast gaan de juiste stenen ook een lange tijd mee. Twijfel jij ook over het nemen van sierbestrating voor in de tuin? Lees dan de tips hieronder.

Tips bij het kiezen van sierbestrating
Sierbestrating past bij vrijwel iedere tuin. Dit is een van de redenen waarom het erg populair is. Echter is het wel belangrijk dat je sierbestrating kiest die bij jouw tuin past. Sierbestrating is te vinden in alle soorten en maten. Iedere kleur is te vinden en je kunt er veel verschillende contrasten mee maken.

Verdiep je allereerst in alle verschillende soorten die er zijn. Zo kies je uit natuursteen, terrastegels, betontegels, getrommelde bestrating of strakke bestrating. Voor strakke bestrating ga je o.a. voor Puras bestrating. Puras is van excluton en dit is al een lange tijd zeer populair. Voor getrommelde bestrating kies je o.a. uit abbeystones bestrating. Ook deze zijn van Excluton en deze worden gebruikt voor opritten, tuinpaden of het terras.

Wil je de randen zo mooi mogelijk afgewerkt hebben? Dan ga je voor opsluitbanden. Deze komen om de randen heen te liggen en zorgen voor een strakke afwerking. Nog een voordeel aan opsluitbanden is dat deze ervoor zorgen dat al het modder niet over de tegels heen wordt gespoeld bij de eerste regenbui.

Een drempel voor veel mensen om te kiezen voor sierbestrating is dat er vaak een redelijk prijskaartje aan zit. Een oplossing voor een dergelijke situatie is om te kiezen voor b-keus bestrating. Bij b-keus bestrating kunnen er fabrieksfouten in een klein deel van de bestelling zitten. Aangezien dit slechts bij een deel van de bestelling zo zal zijn doe je er goed aan om iets meer te bestellen. De tegels die er minder goed uitzien vervang je direct voor tegels die er wel goed uitzien.