Wil je graag een loungeset kopen die je onder alle weersomstandigheden buiten kunt laten staan? Dan wordt het soms maar moeilijk kiezen, want naast het grote aanbod kom je op internet ook nog eens veel verschillende meningen tegen. Zie jij ook door alle bomen het bos niet meer? In dit artikel leggen we uit waar je zoal op moet letten als je een loungeset koopt!

Het frame is belangrijk

Het frame vormt de basis, dus besteed hier voldoende aandacht aan. Een loungebank kan er nog zo mooi uitzien van buiten, maar als het een zwak frame heeft, dan heb je daar uiteindelijk ook niets aan. Veel merken verbergen het frame aan de onderkant door er gaas of stof overheen te trekken. Bekijk daarom altijd de onderkant van een loungeset. Vraag hier ook naar als je in de winkel staat.

Heb je een stoffen loungebank, dan zie je niet zo snel het frame en bestaat de buitenkant vooral uit stof. Een goedkope loungebank van mindere kwaliteit bestaat meestal uit een frame van ronde aluminium buizen. Dit materiaal is dun en de laspunten zijn vaak zwak. Hier zit dan ook geen lange garantieperiode op: vaak slechts twee jaar. Loungesets van dikke, aluminium plaatframes zijn minder gebruikelijk, want deze zijn een stuk duurder om te maken. Wel is de kwaliteit beter en krijg je er vaak vijf tot tien jaar garantie op.

Daarnaast zijn er ook frames die bestaan uit een combinatie van hout en aluminium. Het binnenframe wordt overigens niet van hout gemaakt, want dit ventileert niet goed. Op de lange termijn zal het hout namelijk gaan rotten en dat is uiteraard niet de bedoeling. Kies daarom alleen voor een houten buitenframe of vermijd hout gewoon als geheel.

Welke stof is het meest geschikt?

Als je een all weather loungebank wil kopen van premium kwaliteit, dan moet je voor een stof kiezen die niet verkleurt. Een bank die na twee jaar al helemaal is verkleurd, is dus slechte kwaliteit! Daarnaast moet de stof natuurlijk ook makkelijk schoon te maken zijn, vooral als de bank het gehele jaar door buiten staat. Ook moet de bank tegen chloor kunnen, zeker als je een zwembad in de tuin hebt en/of vlakbij de zee woont.

Als je een stof zoekt die aan alle bovengenoemde eisen moet voldoen, dan is Sunbrella een goede keuze. Deze heeft namelijk een code 8 op het gebied van kleurechtheid en dat is de hoogst haalbare code die er is. Verder biedt Sunbrella vijf tot tien jaar garantie, dus mocht er iets mis zijn met de stof, dan kun je binnen deze periode altijd de fabrikant contacteren voor een oplossing. Tenslotte ruikt Sunbrella niet naar chemische plastic en is het eenvoudig te reinigen, wat uiteraard ook niet geheel onbelangrijk is!