Hoe maak je van je tuin een gezellige ruimte? Veel mensen hebben hier moeite mee, omdat het bijvoorbeeld lastig kan zijn om verschillende planten en struiken met elkaar te combineren. Je wilt immers voorkomen dat alle planten en struiken op hetzelfde moment in bloei staan, waardoor je de rest van het jaar een vrij kale tuin hebt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om vooraf een duidelijk plan te maken voor je tuin. Zoek op internet naar het groei- en bloeischema van planten en struiken om te achterhalen welke planten en struiken met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Een vrolijke tuin met vlinderstruiken

Een van de manieren om je tuin een vrolijke en gezellige tuin te maken is het gebruik van vlinderstruiken. Vlinderstruiken hebben niet alleen prachtig gekleurde bloemen als ze in bloei staan, ook hebben ze een lange bloeitijd en trekken ze tal van verschillende insecten aan. Niet voor niets noemt men dit type struik een vlinderstruik! Vlinders en bijen geven je tuin meer leven en zijn daarbij ook nog eens ontzettend interessant voor je kinderen. Naast een vlinderstruik kun je ook voor het gebruik van andere soorten struiken kiezen die insecten aantrekken.

Gebruik een tuinhuisje in je tuin

Naast de verschillende planten, struiken en bomen die je in de tuin kunt gebruiken, kun je ook voor het gebruik van een bijpassend tuinhuisje kiezen. Met een tuinhuisje heb je een ideale plek om je even heerlijk in terug te trekken na een lange dag werken. Ook is een tuinhuisje een plek om overkapt te kunnen zitten tijdens een regenbui op een warme zomerdag. Mocht je in plaats van een tuinhuisje een andere overkapping zoeken, dan zou je kunnen kiezen voor een overkapte veranda. Zowel het hout van een tuinhuisje, als dat van een veranda geven je tuin een natuurlijke uitstraling.