De tuin is een plek waar je lekker buiten kunt zijn en ongestoord je ding kunt doen. Het is vervelend wanneer er nieuwsgierige mensen in je tuin kunnen meekijken naar wat jij er aan het doen bent. Om jezelf helemaal thuis te voelen in jouw tuin is privacy erg belangrijk. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe jij meer privacy krijgt in de tuin. 

Een haag

Een mooie, natuurlijke manier om je tuin af te schermen tegen inkijk is een groene haag. Je kunt bijvoorbeeld rode beukenhaagplanten bestellen bij Beukplanten. Een haag heeft in vergelijking met bijvoorbeeld een schutting wel veel onderhoud nodig. Bedenk dus vooraf of je tijd en zin hebt om de haag te snoeien. Je kunt er ook voor kiezen om de haag in wilde vorm te laten groeien, maar ook dan zal de haag eens in de zoveel tijd toch bijgewerkt moeten worden. 

Een schutting

Meestal wordt een schutting gemaakt van hout, waardoor het een natuurlijk uitstraling heeft en past in een groene tuin. Je kunt er ook voor kiezen om een betonnen of stenen schutting te laten plaatsen en er bijvoorbeeld klimop tegenaan te planten. Een voordeel van een schutting is dat het weinig onderhoud nodig heeft en jarenlang meegaat. 

Een overkapping

Wanneer de overburen vanuit hun zolderkamer in jouw tuin kunnen kijken, heeft het plaatsen van een schutting of haag weinig effect. In dat geval kun je ook kiezen om een overkapping te plaatsen. De zijkanten van de overkapping kunnen ook dichtgemaakt worden met bijvoorbeeld lamellen of schermen. Ook bij een overkapping is er vaak ruime keuze in materialen en is er de mogelijkheid om met klimplanten een natuurlijke look te creëren. 

Een schaduwdoek

Een andere manier om te voorkomen dat de buren mee kunnen kijken in jouw tuin, is het gebruik van een privacydoek. Deze doeken worden ook vaak gebruikt om schaduw te creëren, maar ze zorgen er ook voor dat er van bovenaf niemand in je tuin kan kijken. Het leuke van schaduwdoeken is dat ze in verschillende kleuren en vormen te koop zijn. Zo kun je afwisselen en is er altijd wel een doek die perfect in jouw tuin past!