Hoe mooier we een woning inrichten des te aantrekkelijker de woning wordt voor inbrekers om in te breken. Wanneer zij langs een woning lopen en door de ramen mooie meubels binnen zien staan wordt hierdoor bij hen de indruk gewekt dat er spullen van waarde te stelen zijn. Gelukkig zijn er verschillende dingen die we kunnen doen om de beveiliging van de woning te verbeteren. Door deze maatregelen zullen inbrekers liever de woning voorbijlopen. Je hebt natuurlijk de beveiligingsmaatregelen zoals de woning voorzien van goede sloten en een alarmsysteem. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het interieur en exterieur die bijdragen aan het beter beveiligen van de woning. De verlichting levert hier bijvoorbeeld een grote bijdrage aan. De slotenmaker in Venlo deelt een aantal manieren waarop je verlichting kunt gebruiken om een woning te beveiligen.

Buitenverlichting rondom de woning

De kans dat een inbreker betrapt wordt is het grootste op het moment dat hij of zij de woning probeert binnen te komen. Hoe langer een inbreker nodig heeft om een woning binnen te komen hoe groter de kans dat hij betrapt wordt. Dit is dan ook de reden dat goede sloten op deuren en ramen zo belangrijk zijn. Er is echter nog een manier om ervoor te zorgen dat de inbreker sneller wordt gespot. Wanneer je ervoor zorgt dat de woning rondom goed verlicht is zal de inbreker sneller betrapt worden wanneer hij of zij het slot probeert te forceren.

Lampen met bewegingssensoren

Uit energiebesparende overwegingen is het natuurlijk niet slim om buitenverlichting rondom een woning de hele nacht te laten branden. Hiermee verbruik je namelijk een grote hoeveelheid onnodige energie. Een oplossing voor dit probleem kan zijn een lamp met bewegingssensor. Een extra voordeel van deze lampen is bovendien dat de beveiliging hiervan beter wordt. Een lamp die plotseling aanspringt zorgt voor een schrikreactie bij de inbreker en zal ook de aandacht trekken van omstanders die toevallig voorbijlopen. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

Verlichting op een tijdschakelaar

De laatste manier waarop je met verlichting de beveiliging van je woning kan verbeteren volgens de slotenmaker Venlo is het gebruik van tijdschakelaars. De meeste mensen kennen deze schakelaars wel die worden gebruikt om de verlichting of andere elektrische apparaten in huis aan te schakelen wanneer je op vakantie bent. Je kan een tijdschakelaar echter ook gebruiken wanneer je gewoon een avondje weg bent. Een lamp die plotseling aanspringt of juist wordt uitgezet zorgt er namelijk voor dat de woning er van buiten bewoond uitziet.