De ruimte van een tuin is een dusdanig kostbaar goed, dat we allemaal het meeste uit deze buitenruimte willen halen. De meeste tuinen veranderen echter niet zoveel van stijl als onze levensstijl verandert. Of wanneer onze kinderen niet meer vrij in de tuin willen ravotten. Misschien is het dan de hoogste tijd om de tuin onder handen te nemen. Om zo weer ten volle van deze fijne outdoor ruimte te genieten. We geven jou hieronder wat ideeën om over na te denken hoe jij je tuin opnieuw kunt inrichten.

Geef het een boost of opknapbeurt

 

Er zijn tal van manieren om jouw tuin direct een boost te geven. Zonder dat jij hier professionals voor hoeft in te schakelen. Als je een tuinhuisje of schuur hebt, overweeg dan om deze een nieuwe verflaag te geven om het meteen op te fleuren. Je zou daarnaast, als je een rustige plek wilt om vanuit huis te werken, dit schuurtje ook in een thuiskantoor kunnen transformeren!

 

De hekwerken hebben misschien ook een opknapbeurt nodig. Denk dus eens over mogelijke kleurcombinaties na om zo een wat modernere uitstraling aan je tuin te geven. Je kunt ook eens naar het gebruik van tuinschermen van bamboe of riet kijken. Jij kunt die simpel voor hekken plaatsen om zo direct het uiterlijk ervan te veranderen. Deze opties zijn meestal milieuvriendelijk.

Breng een rustige zithoek aan

 

Als jij diverse zones in jouw tuin onderbrengt, dan voelt die ruimte al vlot groter aan en krijgt iedereen zijn eigen ruimte in deze tuin. Door de tuin in verschillende gebieden met verschillende doeleinden op te delen, kan deze outdoor ruimte niet alleen overzichtelijker aanvoelen, maar kun je bovendien zeer eenvoudig het meeste uit elke centimeter groen halen!

 

Zodra de kinderen de deur uit zijn, verleg de focus van jouw tuin dan op het scheppen van een gevoel van rust en welzijn. Plaats daarvoor een aangename tuinbank of tuinmeubelset in een afgelegen hoek. Om zo een unieke ruimte voor een stille contemplatie te creëren. Dit omringd door een bloeiende oase van planten. Je zou deze ruimte met een pergola kunnen omringen. Zodat de tuin, voor een nog fijnere tuin ervaring kan groeien!

 

Maak plaats voor het opladen van de elektrische auto

 

Heb je een elektrische auto aangeschaft maar geen handige plaats voor een laadpaal voor thuis voor handen hebt, dan kan het zijn dat je daar een plek in je tuin voor op wilt offeren. Zo maak je de buitenruimte functioneel voor jouw nieuwe lifestyle. Met het plaatsen van leuke schermen combineer je dit prima samen met de nieuwe indeling van de tuin.

Maak ruimte om buiten bezig te zijn

 

Het is ook mogelijk dat jij liever extra ruimte voor buitenfitness activiteiten of voor tuinieren wilt hebben. Of als je graag buiten wilt eten, dan is het aanbrengen van een buitenbarbecue met een eigen zitplek een must. Dit hoeft echt niet duur te zijn. Een inbouw stenen bbq ziet er immers al behoorlijk professioneel uit en gaat bovendien goed in de omgeving op. Breng het gevoel van jouw keuken ook naar buiten door wat planken voor kookgerei en kruidenrekken aan een muur te bevestigen.

 

Dit zou je echter slim met een veranda of overdekte patio kunnen combineren. Want er is niets dat jouw tuin prettiger transformeert, dan een aantrekkelijke overdekte buitenruimte. Zo’n dak beschermt immers tegen wind, regen, zon en sneeuw. Hierdoor kun jij de hoeveelheid tijd die je buiten doorbrengt subliem vergroten.

 

Het beschermt bovendien je terrasmeubilair en alle andere spullen die jij op jouw terras kunt zetten. Zo zal er waarschijnlijk ook minder vuil op je terras terechtkomen. Zodat jij deze minder vaak hoeft te vegen of schoon te spuiten. Zo houd je nog meer tijd voor al je nieuwe lifestyle activiteiten over. Precies zoals jij dat in je achterhoofd had. We wensen jou zo een compleet hernieuwd tuinplezier aan!