De tuin wordt steeds vaker gebruikt als verlengstuk van de woonkamer. Lekker genieten in je tuin door meer aandacht te besteden aan de aanleg en het onderhoud is dan belangrijk. Door een goede hovenier in de arm te nemen ben je verzekerd van succes., Hoveniersbedrijf Erko Tuinen is met meer dan 19 jaar ervaring en is gespecialiseerd in tuinadvies, tuinaanleg en tuinonderhoud.

Zij hebben verstand van al het groen en passie voor je tuin!

Geluidsarm tuinieren

Stoor jij je ook zo aan de geluidshinder die het snoeiwerk of maaiwerk met zich meebrengt? Vaak gebeurt dat juist wanneer je rustig aan het werk bent. Zeker scholen en bedrijven ondervinden vaak hinder van de onderhoudswerkzaamheden van een hoveniersbedrijf. Bij Erko Tuinen heb je dit probleem niet. Erko Tuinen maakt gebruik van milieuvriendelijk elektrisch gereedschap. Je tuin wordt onderhouden en jij ondervindt daar geen hinder van!

De tuinaanleg

De juiste aanleg van een tuin is de basis voor jarenlang genieten van een groeiende en bloeiende tuin. Om tot de aanleg van een juiste tuin te komen, ga je eerst naar de hovenier voor advies. Samen ontwerp je jouw droomtuin en wanneer de plannen op papier staan, kan de aanleg beginnen. Om dit soepel en snel te laten verlopen, is het verstandig om dit door een totaalhovenier te laten doen. Dat houdt in dat hij het hele plaatje compleet maakt, dus naast de groenaanleg, ook de bestrating, de eventuele overkapping en de vijveraanleg verzorgt. Ook aan de voorzieningen waar je in het begin niet bij stil staat, wordt gedacht. Drainage, aanleggen en wegwerken van bekabeling en uiteraard het leeghalen van de oude tuin, is voor rekening van de hovenier. Zodat je na afronding van het project onbezorgd kunt genieten van je droomtuin!

Het onderhoud van je tuin

Wanneer je droomtuin ontworpen en aangelegd is, is het goed ervoor te kiezen om het onderhoud door een hovenier te laten verzorgen. Een goede hovenier weet wanneer de beste tijd is om gewassen te snoeien. Ook weet hij hoe het gazon het beste onderhouden kan worden. Vaak is het mogelijk een bepaald onderhoudsplan bij je hovenier af te sluiten. Of het nu gaat om tuinonderhoud op afroep, onderhoud van uw tuin in het voorjaar en najaar, tuinonderhoud het hele jaar rond of vakantieonderhoud van uw tuin, een onderhoudsplan voor je tuin is een goed idee, wanneer je lang wilt kunnen genieten van je droomtuin!

Genieten van je tuin!

Met de tuin als verlengstuk van je woonkamer, is het niet vreemd dat je tuin veel mogelijkheden biedt. Lekker genieten op je gloednieuwe terras, de barbecue aansteken en de spelende kinderen op de achtergrond. Laat het mooie weer maar komen, zodat je lekker kunt genieten!