Je tuin opfleuren? Dat kan ook op een goedkope manier!

 

Als je je tuin aan het verbouwen bent of je wilt je tuin opleuken hoef je er niet veel geld voor uit te trekken. Je kan op een creatieve manier je tuin goedkoop inrichten. Hoe je dat doet? In dit artikel staat onder andere hoe je profiteert van dagaanbiedingen en kortingscodes.

Kan je tuinspullen beter online kopen?

 

Je kan natuurlijk je heggenschaar en grasmaaier in een tuincentrum kopen, maar steeds vaker gebeurt dit ook online. Er zit weinig verschil tussen de prijzen. Hornbach is de goedkoopste tuincentrum. Koop vooral niet via Bol.com, want die is gemiddeld 24% duurder. Wil je online je tuinspullen kopen? Bouwmarktotaal.nl en warentuin.nl zijn een stuk goedkoper dan webshops als tuincentrum.nl en bol.com. Zij geven bovendien kortingscodes weg!

Waar zijn de kosten van een tuinaanleg afhankelijk van?

 

De kosten voor een tuinaanleg zijn afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard zijn dit onder andere de grootte van de tuin en de gewenste materialen. Laat zo min mogelijk aan een hovenier uitbesteden! Het is verstandig om te kiezen voor goedkope materialen.

Wil je de tuinaanleg uitbesteden? Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen. Door je eigen wensen nadrukkelijk aan te geven kunnen bedrijven op jouw verzoek reageren. Verder kan je aan je familie en vrienden vragen naar een betrouwbare partij. Wat waren hun ervaringen daarmee? Ook is het goed om te kijken naar de reviews. Kijk goed naar wat voor projecten zij hebben opgeleverd. Wat waren de reacties van hun klanten? Door meerdere reviews op meerdere websites te bekijken krijg je al een goed beeld.

Hoe leg je zelf een tuin aan?

 

Hou er rekening mee dat de tuinaanleg al snel tot duizenden euro’s kan oplopen. Als je voor een goedkope tuinaanleg gaat moet je ten eerste goed kijken naar het tuinontwerp. Kies voor een onderhoudsvrije tuin door te kiezen voor kunstgras en goedkope tegels.