Wanneer je het vermoeden hebt dat de regenpijp bij je woning lekt, is het raadzaam om hier een loodgieter voor in te schakelen. Een regenpijp lekkage kan voor een nare schade aan je woning zorgen! Het vocht wat uit de regenpijp sijpelt loopt via de muur naar beneden. Onderweg zal een deel van het vocht in de muur trekken, waarbij aan de binnenzijde van je woning schimmelplekken zichtbaar kunnen worden. Ook kan het vocht voor zwamvorming op een muur of plafond zorgen. Het kost vaak een lange tijd, voordat deze schade hersteld is. Eerst zal het vocht uit de muur getrokken moeten zijn, om te voorkomen dat de schimmel- en zwamvorming al snel terug is. Pas daarna kan de muur opnieuw geverfd of behangen worden!

Loodgieter inschakelen bij een lekkage

Bij een regenpijp lek kun je terecht bij een loodgieter in de buurt. Loodgieters beschikken over de benodigde hulpmiddelen, om de lekkage op vakkundige wijze voor je te verhelpen. Des te sneller de lekkage verholpen wordt, des te kleiner is de kans op waterschade. Vaak moet de kapotte regenpijp (gedeeltelijk) vervangen worden. Ook kan er een ring om de regenpijp geplaatst worden, om de lekkage op die manier te verhelpen.

Mocht je de bron van de lekkage zelf achterhaald hebben, dan kun je hier eventueel een sterk stuk tape omheen plakken. Een loodgieter zal vervolgens voor een blijvende oplossing zorgen.

Lekkages rond de dakgoten van je woning

Naast een lek bij de regenpijpen, kan er ook in de dakgoten rond je woning een lekkage ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan slijtage aan de goten, waarbij er als gevolg van erosie een klein gat ontstaat. Wanneer je dit gaatje niet tijdig laat dichten, zal deze al snel groter worden. Er zijn speciale matjes, die in de dakgoot gelegd kunnen worden om een serieuze lekkage te voorkomen.