Vind je je tuin nog een beetje kaal? Of kan je tuin nog wat extra kleur gebruiken? Rhododendrons zijn daarvoor de oplossing! Deze prachtige heesters zijn een mooie aanvulling voor elke tuin. Dit omdat je weinig onderhoud hebt aan deze planten.

In het voorjaar bloeien ze in allerlei prachtige kleuren zoals roze en paars, maar ook wit. De meeste soorten blijven het hele jaar groen. Zo kan je ook in de winter blijven genieten van deze mooie planten.

Verzorging

Wil je blijven genieten van deze mooie planten dan moet je wel op een aantal dingen letten. Je kan het beste een rhododendron in de herfst kopen. Zodat in het voorjaar je tuin er fleurig bij staat. Let er wel op dat bij het verplanten je de plant niet te diep plant. Rhododendrons hebben namelijk hun wortels dicht bij de oppervlakte en ze houden van een zure maar luchtige grond. Meng daarom bij het planten turf tussen de aarde.

De plaats waar je een rhododendron plant is belangrijk. Rhododendrons houden van schaduw. Dus plant de rhododendron vlak bij een boom, of in een groep van meerdere rhododendrons. Vergeet niet om in de zomer de plant voldoende water te geven. Te weinig water is niet goed, maar door teveel water gaat de plant er ook onder lijden.

De rhododendron kan je het beste zo veel mogelijk met rust laten. Daarom is deze plant ideaal voor een onderhoudsvrije tuin. Snoei alleen als de plant te groot wordt. In de zomer, na het bloeiseizoen is het de beste tijd om de plant te snoeien. Bij een jonge rhododendron is het beter om de uitgebloeide bloemen eraf te halen. Dan bloeit de rhododendron het volgende seizoen beter. Wanneer de rhododendron uitgegroeid is, hoef je de bloemen er niet meer af te knippen.

Enthousiast?

Ben je nu enthousiast geworden? En wil je ook rhododendrons in je tuin? Je kan op Kwekerijonline een mooie rhododendron kopen. Dankzij het uitgebreide assortiment met diverse kleuren, zit er voor iedereen wat bij. Ook kunnen zij het beste informatie geven over de verzorging van rhododendrons, zodat je het beste uit je rhododendron kan halen!